fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El centre Europe Direct de la Diputaci贸 de Castell贸 apropa la veu de l’interior de la prov铆ncia a trav茅s del projecte “Las plazas de Europa”

El centre Europe Direct de la Diputaci贸 de Castell贸 apropa la veu de l’interior de la prov铆ncia a trav茅s del projecte “Las plazas de Europa”

Jos茅 Mart铆: “El repte 茅s continuar construint Europa entre tots i totes, i en la Diputaci贸 el tenim clar en buscar fons per a situar a aquesta prov铆ncia en el punt d’eixida i apostar per projectes sostenibles, per la digitalitzaci贸 i per donar oportunitats als emprenedors del m贸n rural.

El centre Europe Direct de la Diputaci贸 de Castell贸 ha organitzat la jornada “Las plazas de Europa” a Alboc脿sser per a traslladar la situaci贸 econ貌mica i social de les comarques d’interior de Castell贸 a la Comissi贸 Europea i donar a con猫ixer les oportunitats de la UE en el foment del desenvolupament rural.

A l’acte han assistit el president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, i el diputat de Promoci贸 Econ貌mica, Ocupaci贸 i Relacions Internacionals, Pau Ferrando.聽Mart铆, que ha participat en la primera taula per a analitzar-la relaci贸 d’Europa amb els municipis de la prov铆ncia, s’ha mostrat satisfet “per veure com 茅s possible unir dues paraules que s贸n part indispensable del meu pensament, Europa i Poble, perqu猫 si alguna cosa soc 茅s ser un europeista conven莽ut, conscient que la uni贸 dels ‘pobles d’Europa’ ens far脿 m茅s forts davant els reptes de present i futur.

En aquest sentit, Mart铆 ha insistit que el cam铆, com ens ha demostrat l’acci贸 enfront de la pand猫mia, s贸n els fons de reconstrucci贸. “El repte 茅s continuar construint Europa entre tots i totes, i en la Diputaci贸 el tenim clar en buscar fons per a situar a aquesta prov铆ncia en el punt d’eixida i apostar per projectes sostenibles, per la digitalitzaci贸 i per donar oportunitats als emprenedors del m贸n rural”.

Per altra banda, el diputat de Promoci贸 Econ貌mica ha defensat que des de l’脿rea de Promoci贸 Econ貌mica “es fomenta donar veu a les persones de l’interior de les comarques del Nord, per aix貌, apostem per aquest format obert per tal de con猫ixer la situaci贸 tant econ貌mica com social dels nostres municipis”.

Es tracta d’una iniciativa de la Representaci贸 de la Comissi贸 Europea que pret茅n con猫ixer la situaci贸 de les zones rurals i la ciutadania que habita en aquestes regions espanyoles i posar en valor l’aposta en aquests territoris per al futur de la Uni贸 Europea.

En la primera taula, que ha obert l’alcaldessa amfitriona, Isabel Albalat, tamb茅 han participat la representant de la Comisi贸n Europea en Espanya, Maria Eugenia de la Rosa, el director general de Fondos Europeos de la Generalitat Valenciana, Andreu Iranzo, la directora general de la Agencia Valenciana Antidespoblament de la Generalitat Valenciana, Jeannette Segarra, i la responsable de la Red provincial de Centros de Dinamizaci贸n, Econ贸mico y Social, Ana Bel茅n Arzo.

Seguidament, s’ha realitzat la segona mesa sobre Emprenedoria i iniciatives sostenibles amb impuls europeu en la prov铆ncia. En aquesta han participat la embaixadora del Pacte Europeu pel Clima i Directora de la Fundaci贸 Novessendes, Esther Paulo, el director gerent de la Cambra de Comer莽 de Castell贸, Javier Valls, el president de la IGP de vi de la terra de Castell贸, Juan Carlos Pav铆a, el secretari del Consell Regulador de la DOP Alcachofa de Benicarl贸, Guillermo Edo, el president de la Federaci贸 per al Desenvolupament Territorial de la Provincia de Castell贸, Domingo Giner, la socia gerent del Centre Sommia Culla, Paloma Bell茅s, i la responsable del Centre Europe Direct Castell贸, Teresa Tena.

L’esdeveniment ha continuat amb una activitat l煤dica amb cubs sobre els valors de Castell贸 i Europa, i ha finalitzat amb un aperitiu amb persones expertes gastron貌miques i productes sostenibles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.