fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consell inclou a Borriana en la redacció de propostes d’ordenació urbana de Ports

El Consell inclou a Borriana en la redacció de propostes d’ordenació urbana de Ports

Juntament amb Cullera, Dénia, Xàbia, Altea i Vinaròs, són les sis poblacions que veuran executades les obres de millora i adequació durant els pròxims dotze mesos.

El treball realitzat durant els últims mesos per la regidoria de Poblats Marítims i Pesca de Borriana ja té els seus primers fruits amb la confirmació per part del Consell d’haver inclòs a Borriana com una de les sis ciutats que veuran notablement millorades les seues instal·lacions portuàries durant el pròxim any. Tal com ha explicat el màxim representant municipal de l’àrea, Vicent Aparisi, “és important destacar el treball realitzat durant els últims mesos al costat de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a analitzar les necessitats del nostre port, i com després de diverses reunions i visites a la zona, la sensibilitat del Consell cap a les nostres peticions ha sigut màxima, la qual cosa cal agrair perquè dins dels nostres objectius a curt termini el de reforma del Port era un dels més urgents”. Aparisi ha volgut recordar que fa amb prou faenes quatre mesos el Director General d’Obres Públiques, Carlos Domingo va visitar durant tota una vesprada el Port de Borriana, i va insistir a conèixer de primera mà i amb tot els detalls possible les diferents instal·lacions que necessiten una millora urgent, la qual cosa ha derivat que ara se’ns concedisca eixa possibilitat d’escometre uns treballs tremendament necessaris per a mantenir el potencial del nostre Port i del seu nivell de pesca i distribució de productes del mar”.

Tal com en el seu moment ja va traslladar la regidoria al Consell, “existeixen diversos projectes dins del mateix Port, com el mateix Carlos Domingo va poder comprovar en la seua visita i dels quals va prendre bona nota com ara demostra este anunci”. Entre les obres a dur a terme dins de les instal·lacions portuàries, destaca la remodelació del moll de càrrega, on pesquen els pescadors i que a causa dels anys de falta d’inversions havia quedat alguna cosa obsoleta i dificultava el treball dels pescadors i treballadors de la llotja. A més, també es tindrà en compte l’estat del Faro de Borriana, que el mateix Domingo va visitar i al que també es va comprometre a actuar per a augmentar tant la seguretat de la instal·lació com dels treballadors que ho utilitzen. Finalment, i encara que l’el moll de càrrega i el far revestisquen major urgència en la seua remodelació, també s’han tingut en compte els grans blocs situats en l’extrem de la platja de l’Arenal i que actuen com a esculleres, o les possibles millores que en un futur es puguen aplicar al dragatge del Port. Tal com ha conclòs Aparisi, “estem molt contents de veure com la Consellería encapçalada per Maria José Salvador ha tingut en compte les necessitats del Port de Borriana, i per açò esperem que les obres que es durien a terme durant els pròxims dotze mesos, dignifiquen i facen més fàcil el treball de pescadors i treballadors de la zona portuària, a més d’augmentar la seguretat i la capacitat de càrrega i descàrrega de productes procedents del nostre mar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.