fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Govern municipal de Castell贸 exigeix pressupost estatal per a ajudar als consumidors vulnerables d’energia el茅ctrica

El Govern municipal de Castell贸 exigeix pressupost estatal per a ajudar als consumidors vulnerables d’energia el茅ctrica

L’alcaldessa recorda les mesures municipals per a evitar el tall de subministrament a fam铆lies de recursos baixos.

El Govern municipal de Castell贸 pret茅n que el ple municipal del 21 de desembre aprove una declaraci贸 institucional amb una bateria de mesures sobre protecci贸 dels consumidors d’energia el猫ctrica. Entre les propostes que es volen traslladar al Govern central, est脿 la d’incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat una partida econ貌mica suficient per a sufragar ajudes als denominats consumidors vulnerables.

“Una de les primeres accions socials d’este Govern municipal, nom茅s constituir-se l’Ajuntament en 2015, va ser articular mesures per a fer front a la pobresa energ猫tica”, recorda l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco. En eixe sentit, es van signar acords amb les subministradores de llum, gas i aigua que operen en la ciutat per a evitar el tall del servei per un impagament. De forma paral路lela, es va ampliar la consignaci贸 municipal per a pagar els rebuts de les fam铆lies sense recursos per a pagar a les prove茂dores.

La iniciativa presentada ara per PSPV i Comprom铆s proposa dotar de fons a la norma que impedisca el tall del subministrament d’energia a consumidors sense recursos. A m茅s, es demana refor莽ar les prestacions b脿siques dels serveis socials des de l’Estat per a consolidar les pol铆tiques solid脿ries als que no poden afrontar el pagament de la factura el猫ctrica. S’estima que la pobresa energ猫tica aconsegueix fins a un 8% de la poblaci贸.

Un reial decret aprovat el 6 d’octubre regula la figura del consumidor vulnerable, el bo social i una s猫rie de mesures de protecci贸 per als consumidors dom猫stics d’energia el猫ctrica. Es considera que un consumidor 茅s vulnerable quan la unitat familiar t茅 uns ingressos mensuals per sota de l’anomenat Indicador P煤blic de Renda d’Efectes M煤ltiples (IPREM). El decret aprovat pel Govern central deixa el cost econ貌mic de les mesures en mans dels ajuntaments i les comunitats auton貌miques.

La norma per a evitar el tall de subministrament el猫ctric a les llars que acrediten eixa situaci贸 de vulnerabilitat severa tampoc agrada per altres raons. Una d’elles 茅s que discrimina positivament algunes circumst脿ncies, com 茅s el cas de les fam铆lies nombroses, amb independ猫ncia dels seus ingressos, mentre que altres situacions, molt m茅s castigades en l’actualitat (monoparentalitat o solitud) no s贸n tingudes en compte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.