fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Govern Provincial participa en les mobilitzacions en defensa del sector citrícola

El Govern Provincial participa en les mobilitzacions en defensa del sector citrícola

La Diputació s’uneix a la Plataforma per la Dignitat del Llaurador en el suport d’esta activitat clau per a l’economia provincial.

Els diputats del Govern Provincial de Castelló han participat en les mobilitzacions convocades en els municipis de Castelló en defensa del sector citrícola de la província. Tal com ja va avançar el president de la Diputació, Javier Moliner, en la seua trobada amb els col·lectius agraris i la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, el Govern Provincial s’ha adherit a la plataforma i participa en les mobilitzacions en defensa dels drets d’este sector i activitat clau per a l’economia provincial. Així, la Diputació fa un pas més en el suport i suport que ha demostrat sempre cap a un sector de la província tan important com és el citrícola i que també ha constatat en el Ple amb l’aprovació d’una Declaració Institucional sobre la problemàtica del sector.

El vicepresident primer de la Diputació i portaveu, Vicent Sales, ha participat en la mobilització convocada en la capital. “Des del Govern Provincial volem estar al costat de la plataforma, recolzant-los en la reivindicació, però també ajudant-los a construir i treballar perquè en el futur els cítrics de Castelló, especialment les clementines de Castelló, puguen tenir un reconeixement que permeta finalment que el llaurador trobe l’al·licient necessari per a continuar mantenint un ecosistema que va molt més enllà d’una realitat econòmica i que constitueix una forma de viure en la nostra terra”.

És per això que Sales ha confirmat que “el treball que està fent la plataforma mereix el nostre suport, ens adherim a la plataforma i passem a lluitar conjuntament per a intentar fer valer estos drets de la mà de tots els actors, sense distinció de colors polítics i amb la voluntat de ser útils a la nostra terra”.

Cal recordar que des de la Plataforma convocant de la manifestació es demanen solucions als problemes que provoca l’acord econòmic a tercers països signat per la Unió Europea, perquè no existeix un control sanitari efectiu de les fronteres i no haver-hi els aranzels necessaris i per la falta de reciprocitat es provoca una desigualtat competitiva a l’hora d’arribar als mercats europeus.

D’acord a este suport i compromís amb la citricultura de la província, la Diputació de Castelló donarà suport al sector provincial amb una inversió de 190.000 euros en 2019 per a millorar la competitivitat del sector a la província de Castelló, de la mà de col·lectius com Asociex, FEPAC-ASAJA i La Unió de Llauradors.

Cal tenir en compte que la campanya citrícola genera entorn de 60.000 llocs de treball a la província de Castelló, tant en el camp com en els magatzems i comercialitzadores. A més, el cultiu de cítrics suposa una extensió aproximada de 36.718 hectàrees del total de les 50.586 hectàrees de cultiu de regadiu que té la província.

Leave a Reply

Your email address will not be published.