fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El grau mitj脿 en Producci贸 Agropecu脿ria de Morella obre el seu per铆ode d’inscripci贸

El grau mitj脿 en Producci贸 Agropecu脿ria de Morella obre el seu per铆ode d’inscripci贸

Els interessats en cursar el cicle formatiu de grau mitj脿 en Producci贸 Agropecu脿ria hauran d’inscriure鈥檚 entre el 7 i el 17 de juny. El sector primari 茅s molt important als Ports i la formaci贸 professional en agricultura i ramaderia potenciar脿 la producci贸 agropecu脿ria. Cal recordar que Morella compta amb Escola Llar, oferint servei d’internat gratu茂t al mateix institut.

El cicle formatiu de grau mitj脿 en Producci贸 Agropecu脿ria, que s’impartir脿 el proper curs a Morella, obri dem脿 dimarts el seu per铆ode d’admissi贸. Aquest finalitzar脿 el dia 17 de juny i es formalitza per via telem脿tica, a l’adre莽a http://www.ceice.gva.es. Mitjan莽ant aquest m貌dul, Morella tindr脿 formaci贸 professional a la localitat i potenciar脿 un sector tan important per a la comarca dels Ports com 茅s el primari.

Per accedir a la realitzaci贸 d’aquest cicle formatiu s’ha de tenir el Graduat en ESO, el t铆tol d鈥橣P de primer grau o grau mitj脿, tenir 2a BUP aprovat o altres titulacions acad猫miques equivalents. Tamb茅 es pot accedir mitjan莽ant una prova si es tenen 17 anys o es compleixen durant l’any en curs. Aquest cicle pertany a la fam铆lia professional agr脿ria i consta de 2000 hores, dividides en dos cursos.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, anima els joves interessats a apuntar-se i destaca que “茅s la primera vegada que Morella tindr脿 un m貌dul de formaci贸 professional, que ha de servir per donar suport a un sector tan rellevant per a aquesta zona com 茅s el que formen la ramaderia i l’agricultura”. A m茅s, afegeix que “hi ha poca oferta de formaci贸 professional en agricultura i ramaderia, per la qual cosa 茅s important que es millore l’aprenentatge en aquest sector i que aquest m貌dul s’impartisca en el territori, a la zona on hi ha m茅s explotacions ramaderes, sobretot en ov铆 i bov铆”.

Cal recordar que les classes d’aquest m貌dul s’impartiran a l’IES Els Ports, els coneixements pr脿ctics en la F脿brica Giner, lloc on es troba actualment l’OCAPA, i se signaran convenis amb explotacions de la comarca. A m茅s, cal assenyalar que a Morella es disposa d’Escola Llar, que 茅s un important complement perqu猫 els estudiants de fora de la localitat tinguen allotjament gratu茂t. Per aix貌, s’ha fet extensiva la informaci贸 a les comarques ve茂nes, d’Arag贸 i Catalunya. D’aquesta manera tamb茅 es donar脿 suport a un servei tan important per a l’ensenyament a Morella i comarca com 茅s l’IES Els Ports i s’augmentar脿 el nombre d’alumnes que estava previst per al pr貌xim curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.