Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Museu de Belles Arts de València realitza obres de manteniment a la cúpula del vestíbul

El Museu de Belles Arts de València realitza obres de manteniment a la cúpula del vestíbul

Les visites de públic no es veuran alterades i es manté l’horari habitual de dimarts a diumenge de 10.00 a 20.00 hores.

El Museu de Belles Arts de València ha iniciat unes obres de manteniment a la cúpula del vestíbul principal per a esmenar l’aparició de filtracions d’aigua de pluja.

Per a fer l’estudi de l’estat de l’estanquitat de la cúpula, la intervenció requerix el muntatge d’una bastida metàl·lica tubular de característiques especials per al desenvolupament dels treballs.

Una vegada muntada la bastida, es procedirà a la revisió de l’estat de les juntes i teules de la cúpula i la llanterna per a procedir posteriorment als treballs de segellament i impermeabilització necessaris.

La durada del desenvolupament d’esta intervenció s’estima en, aproximadament, quatre setmanes.

Durant la intervenció, el funcionament habitual del museu no es veurà alterat i es manté l’horari habitual d’obertura de dimarts a diumenge de 10.00 a 20.00 hores.

La cúpula del Museu de Belles Arts, de teula blava rematada amb llanterna, recrea l’original de l’església del Col·legi Seminari de Sant Pius V, que va ser alçada entre els anys 1728 i 1744. Posteriorment, en 1925 es va ordenar derrocar davant de l’amenaça de ruïna.

En la segona fase de remodelació del museu, realitzada entre 1992 i 1994, es va reconstruir l’antiga església de planta octogonal amb la seua cúpula, que es va convertir en el vestíbul de recepció de visitants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.