fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El nou pont del riu Sec s’amplia per a guanyar una segona vorera, incorpora aparcabicis i zona de jocs infantils a Castell贸

El nou pont del riu Sec s’amplia per a guanyar una segona vorera, incorpora aparcabicis i zona de jocs infantils a Castell贸

El projecte inclou ampliar la rotonda de l’avinguda de l’Alcora amb Quadra Saboner fins als 40 metres de di脿metre exterior.

El nou pont sobre el riu Sec s’ampliar脿 fins als 14,6 metres amb un pas per als vianants addicional al projectat inicialment gr脿cies a la incorporaci贸 d’una vorera d’1,60 metres en el costat aig眉es a dalt del riu. Es tracta d’una de les millores proposades per Becsa, la mercantil que ha resultat adjudicat脿ria de les obres per un import d’1.433.709 euros, que estan cofinan莽ats per l’Ajuntament de Castell贸 i els fons Feder a trav茅s de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat (EDUSI).

Per貌 no ser脿 l’煤nica. Les millores tamb茅 inclouen la incorporaci贸 d’aparcabicis, una zona de jocs infantils, passos de vianants amb tecnologia led, el condicionament de l’acc茅s al llit del riu o la protecci贸 de les bases dels fanals. El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha explicat que estes actuacions se sumaran a les previstes en el projecte licitat per l’Ajuntament de Castell贸: la incorporaci贸 d’una via ciclista de 2 metres d’ample, una vorera de tres metres d’ampli, dos carrils de circulaci贸 per al tr脿fic rodat, zones enjardinades, p猫rgoles per a proporcionar ombres i un mirador sobre el riu Sec.

A m茅s, la construcci贸 d’este pont s’emmarca dins d’una intervenci贸 global emmarcada dins del master pla del Riu Sec, que abasta una longitud de prop de 4,5 quil貌metres entre el pont de la N-340 i el punt on comen莽a el tram soterrat.

El pont s’emmarca dins de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat (EDUSI), que suposar脿 la major inversi贸 de fons europeus de la hist貌ria a Castell贸 amb 20,2 milions cofinan莽ats al costat de l’Ajuntament de Castell贸. Els dos pr貌xims projectes dins de l’EDUSI a arrancar les obres seran la creaci贸 de cinc nous quil貌metres de carrils bici i la instal路laci贸 de plataformes m貌bils en diferents parades d’autob煤s per a fer-les m茅s accessibles, segures i eficients.

El pont t茅 una longitud de 43,5 metres 鈥搇a dist脿ncia entre estreps laterals- i es construir脿 a 6 metres d’altura sobre el ja莽 del riu, segons el projecte autoritzat per la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer. L’execuci贸 inclou l’ampliaci贸 de la rotonda situada en l’encreuament de l’avinguda de l’Alcora i la Quadra Saboner, que passar脿 a tenir un di脿metre interior de 24 metres i de 40 metres en l’exterior amb l’objectiu encaixar l’entrada i eixida del nou pont sobre el riu Sec i millorar la seguretat vi脿ria en este punt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.