Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt aprova crear un Pla de Foment del Comerç Local per a reactivar la situació del xicotet comerç

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt aprova crear un Pla de Foment del Comerç Local per a reactivar la situació del xicotet comerç

La moció presentada per Ciudadanos, i aprovada per unanimitat, té l’objectiu d’oferir ferramentes als comerciants per a tractar de garantir el futur dels seus locals i d’impulsar l’economia del municipi.

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt, en la seua sessió ordinària de novembre, va aprovar per unanimitat crear un Pla de Foment del Comerç Local on s’incloguen mesures que servisquen com a ferramenta de suport per a garantir el futur del comerç local i s’impulse així l’economia del municipi amb la creació de nous comerciants. Esta proposta, que va ser presentada pel portaveu de Ciutadans, Salvador Montesinos, pretén estudiar la viabilitat de dur a terme programes i mesures que impulsen l’activitat del comerç local per a reactivar i millorar la seua situació. Els acords de la moció van ser esmenats pel regidor de Vox, Alejandro Vila, i per la regidora socialista de Comerç, Gloria Parra, durant l’exposició dels arguments.

La moció basa el seu argument en la difícil situació que travessa el xicotet comerç a causa de l’auge dels seus competidors, que són les grans superfícies, i a la pèrdua de clients i el tancament de molts locals comercials del municipi. Considerant la situació, el Ple va acordar impulsar i reactivar la borsa de locals buits registrats en el portal del comerciant que oferix la Generalitat Valenciana, creant un enllaç directe des del portal de l’Ajuntament de Sagunt on es puguen inscriure tots aquells locals els propietaris dels quals vulguen llogar-lo per a la creació d’un negoci i les condicions del qual s’ajusten a les bases proposades per l’Ajuntament, tenint en compte que siguen avantatjoses per a la futura viabilitat comercial.

Així mateix, la moció també recull que l’Ajuntament adquirix el compromís d’estudiar la viabilitat de crear un programa que connecte els propietaris inscrits en esta borsa amb l’emprenedor, comerciant o empreses de nova creació i que, a través d’una nova línia de subvenció, s’oferisquen ajudes destinades al pagament del lloguer d’estos locals, sempre que complisquen amb els requisits del programa.

Un altre dels acords aprovats és que els departaments de Comerç i Promoció Econòmica assessoraran els comerciants i emprenedors que opten per esta opció, a més d’agilitar els tràmits administratius per a eliminar barreres burocràtiques i facilitar la urgència en la gestió d’estos expedients per a la creació del nou comerç.

Finalment, des de tots dos departaments també es realitzaran informes amb l’objectiu de portar un seguiment de tot el procés durant un prudencial període de temps i fins que el nou comerç arribe a consolidar-se o a finalitzar per no haver aconseguit els seus objectius.

Leave a Reply

Your email address will not be published.