fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El programa Servei Responsable porta la seua ‘màgia’ als locals d’oci de Vila-real

El programa Servei Responsable porta la seua ‘màgia’ als locals d’oci de Vila-real

Un grup de mags-mediadors socials recorrerà el divendres i el dissabte els establiments participants en la iniciativa, desenvolupada per l’UPC i Controla Club, amb consells sobre la prevenció de drogodependències i l’oci saludable.

El programa de prevenció del consum d’alcohol Servei Responsable, implantat per la Regidoria de Sanitat, a través de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPC) en col·laboració amb l’ONG Controla Club, fa un pas més aquest cap de setmana en el seu objectiu de fer corresponsables els locals d’oci i hostaleria en la prevenció de les drogodependències i la promoció d’un oci saludable. Per a açò, el programa, que compta amb el finançament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, portarà als establiments les seues Magic Responsable Nights, una iniciativa pionera de prevenció a través de la màgia.

L’acció es durà a terme el divendres i dissabte, a partir de les 23.00 hores. Un grup de mags-mediadors socials recorrerà les discoteques, pubs i restaurants de Vila-real amb els seus trucs de màgia, a través dels quals repartiran targetes amb consells sobre el consum responsable d’alcohol i la prevenció del consum d’altres substàncies addictives. En concret, les actuacions tindran lloc als locals Cotton, Gossip, Touché, Pa Negre, El Casino, L’Antic, L’Ibèric, Booncata, l’Ingràvid, Pub 1800 i La Mutti. 

Per a dur a terme les actuacions, el programa ha triat un moment especialment significatiu com són les dates prèvies al Nadal, quan se solen produir els primers consums d’alcohol i consums abusius de substàncies. De fet, s’estima que en aquestes dates el consum d’alcohol s’incrementarà en un 30% i un de cada 10 adolescents s’iniciarà en la ingesta de begudes alcohòliques. 

“Des de l’Ajuntament de Vila-real volem posar fre a les estadístiques i promoure entre els veïns un oci saludable i responsable. Per a açò, la col·laboració dels establiments del sector és fonamental; el programa Servei Responsable ens permet actuar des del punt de vista dels professionals, àmbit que se suma a les campanyes i iniciatives de prevenció entre els consumidors que desenvolupa habitualment l’UPC”, destaca la regidora de Sanitat, Silvia Gómez. Amb aquest objectiu, els establiments hostalers participants es van formar a l’inici d’enguany en temes relacionats amb la dispensació responsable d’alcohol, la protecció al menor, el control en el tràfic i consum de drogues il·legals, la seguretat i control de les instal·lacions, la capacitat de reacció del local davant situacions d’emergència i, en general, l’adequada prestació del servei i l’atenció als clients.

Sorgit en 2009 en el marc del conveni de col·laboració entre la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Federació Espanyola d’Hostaleria, el programa Servei Responsable es basa en el foment de les Bones Pràctiques Professionals en el sector de l’oci nocturn i l’hostaleria com una eina i un model d’actuació idoni i d’utilitat en el marc dels programes d’acció comunitària, escolar i/o familiar per a la prevenció de les drogodependències que la UPCCA ve ja desenvolupant a Vila-real. “Mitjançant aquestes actuacions es posa de manifest el valor de la col·laboració i la corresponsabilització de l’hostaleria i el sector oci de Vila-real en la prevenció de les drogodependències i la promoció d’un oci saludable i responsable”, conclou Gómez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.