fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El servei de salvament i socorrisme en platges a Peníscola resol 436 assistències amb 9 rescats aquàtics el mes d’agost

El servei de salvament i socorrisme en platges a Peníscola resol 436 assistències amb 9 rescats aquàtics el mes d’agost

El personal de los puestos de socorrismo ha atendido consultas, realizado acciones preventivas y efectuado curas, así como otras asistencias sanitarias.

La regidoria de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç al costat del servei de salvament i socorrisme del treball de l’equip, després d’avaluar les xifres del tercer mes de la temporada de bany.
En total, al llarg d’aquest mes, s’han dut a terme 436 actuacions, entre les quals es troben la resolució de consultes, cures per cops, picades, lipotímies, al·lèrgies, insolacions o corts.
Els serveis de salvament en la mar han sumat un total de 9, tots ells en el tram de la Platja Nord més pròxim a l’oficina d’Informació Turística.

La regidora de Platges, Raquel París, ha volgut incidir en la importància d’aquest servei, “hem de ser conscients de la importància de l’eficiència i professionalitat del servei de socorrisme en platges que facilita i garanteix un ús i gaudi segur del nostre litoral” ha manifestat la edila, destacant que el servei compta, a més, amb un dron de vigilància i salvament de gestió autonòmica.

Segons l’informe de salvament, la bandera verda ha estat la predominant tot el mes, amb aigües tranquil·les i recomanables per al bany, en el 85% de les jornades.

Bany adaptat

Amb l’inici de la temporada de bany,el mes de juny, es va posar en marxa el servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Durant el mes de juliol es va ampliar el servei, obrint-se el segon punt accessible en el municipi, en aquest cas a la Platja Sud, que se sumava al ja existent en Platja Nord.
En total, 192 usuaris s’han beneficiat d’aquest servei de bany assistit per part del personal de l’equip de salvament, personal especialitzat que atén els punts accessibles les prestacions dels quals inclouen també zones d’ombra, banys adaptats i material per al bany assistit, com a crosses o cadires amfíbies.

Un ampli dispositiu amb consciència mediambiental

El servei de la platja de Peníscola compta amb 18 socorristes situats en 5 postes diferents distribuïdes en tota la platja i també compta amb 9 torres amb vigilància situades entre els mòduls.
El servei compta amb 2 patrons per a manejar les embarcacions, una barca i una moto d’aigua, així com un coordinador i dos tècnics sanitaris amb una ambulància per a cobrir qualsevol atenció d’emergència.
Per al servei també es compta amb un 4×4 per a poder traslladar-se davant qualsevol emergència en tota la costa, un dron amb elements de salvament, taules de rescat, tubs de rescat, prismàtics per a la vigilància i walkie-talkie per a la comunicació de tot el personal. A més, les motos aquàtiques són de molt baixes emissions i des d’el mes passat el servei compta amb un vehicle per a la sorra de zero emissions, elèctric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.