fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Clínic demana extremar les mesures d’higiene d’ulls de manera especial durant la pandèmia

El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Clínic demana extremar les mesures d’higiene d’ulls de manera especial durant la pandèmia

Els especialistes recomanen augmentar encara més la precaució enguany, ja que el coronavirus també es pot transmetre a través dels ulls.

El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Clínic de València aconsella extremar les mesures d’higiene d’ulls especialment durant estos mesos d’estiu i en aquelles persones que usen lents de contacte.

De la mateixa manera, han explicat la necessitat de ser especialment cauts en la cura dels ulls durant el temps que dure la pandèmia, ja que el coronavirus es pot transmetre si les gotetes respiratòries que contenen el virus entren en contacte amb els ulls.

“Cada any atenem en el Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic al voltant de 40 urgències relacionades amb un mal ús de les lents de contacte. Es tracta d’infeccions totalment prevenibles si s’extremen les mesures d’higiene”, ha explicat Antonio Duch, cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Clínic de València.

“De manera inconscient usem malament les lents de contacte. Banyar-se amb elles posades, no desinfectar-les correctament o no llevar-li-les per a dormir és un hàbit molt estés en estos mesos i que pot provocar casos greus d’infecció amb repercussions greus per a la vista”, ha afegit.

“Enguany, a més, posem l’accent principalment en la necessitat de ser molt acurats amb els ulls i evitar sempre tocar-los amb les mans, ja que pot ser una via de transmissió del coronavirus”. D’esta manera, les persones expertes aconsellen extremar la desinfecció de mans quan es col·locaran les lents de contacte i evitar sempre tocar-se els ulls.

En este sentit, acaba de publicar-se un document sobre recomanacions per a l’atenció oftalmològica durant la pandèmia per COVID 19. Este document està avalat per totes les societats oftalmològiques espanyoles. Pot consultar-se íntegrament en este enllaç consultar ací

En el grup de treball del desenvolupament del document han participat activament membres del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Clínic de València. En el document, referent al maneig de les lents de contacte, es recomana evitar que tot material relacionat amb l’ús i manteniment de les lents puga contaminar-se, per això, s’aconsella desinfectar estes superfícies.

“Este estiu, i de manera especial, cal seguir estrictament estes recomanacions per a previndre el coronavirus, però no hem d’oblidar-nos que les complicacions habituals en portadors de lents de contacte poden continuar ocorrent, fonamentalment les infeccions bacterianes”, ha explicat Antonio Duch.

La queratitis bacteriana és una de les infeccions que solen incrementar-se en els mesos estivals degut precisament al mal ús de les lents de contacte. Es tracta d’una infecció de la còrnia provocada per bacteris i que pot ser greu si no es tracta de manera primerenca.

Dels casos de queratitis per abús de lents de contacte, al voltant d’un 24% presenten sobreinfecció bacteriana. “Si la infecció afecta a la part central de la còrnia, quan esta es cure ho farà deixant com a seqüela una disminució en la visió”, ha ressaltat Antonio Duch.

Els especialistes han informat a més que cal prestar especial atenció a una mena d’infecció molt relacionada amb les lents de contacte en banyar-se en rius o en piscines particulars sense bon tractament de l’aigua. “Este tipus d’infeccions són provocades per amebes, en concret la ‘acantamoeba’, un tipus d’infecció corneal que és d’extrema gravetat i de molt difícil tractament”, ha matisat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.