fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els festius locals de Morella per a l’any 2023 seran el 28 d’agost i el 26 de desembre

Els festius locals de Morella per a l’any 2023 seran el 28 d’agost i el 26 de desembre

El diumenge 27 d’agost tindr脿 lloc l’Anunci i es declara festiu el dia seg眉ent.

Aquesta vesprada a les 19.00 hores tindr脿 lloc el ple ordinari dl mes de setembre de l’ajuntament de Morella i est脿 previst aprovar els dies festius de l’any 2023. Aix铆, per a l’exercici vinent es fixen el dilluns 28 d’agost i el dimarts 26 de desembre com a festius locals. La primera d’aquestes dates 茅s motiu de celebraci贸 de l’Anunci el diumenge 27 d’agost, mentre que la segona 茅s una data de festivitat tradicional al municipi coneguda popularment com Nadalet.

Cal explicar que l’Anunci 茅s la festa que inicia el calendari de les festes extraordin脿ries de Morella en honor a la Mare de D茅u de Vallivana, el Sexenni. Aix铆, l’Anunci 茅s una gran batalla de confeti que compta amb m茅s de 1.500 persones participants en la desfilada de disfresses amb m茅s de 40 carrosses. En l’煤ltima edici贸 celebrada en 2017, la ciutat va acollir al voltant de 40.000 visitants, els quals van omplir el 100% dels aparcaments habilitats. D’aquesta manera, les ve茂nes i ve茂ns de Morella ja organitzen l’edici贸 de l’any 2023 i confeccionar les disfresses i carrosses de l’Anunci.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, ha destacat que “2023 茅s un any molt especial, al ser any d’Anunci i, igual que fa sis anys, al caure el dia del patr贸 en dissabte, creiem convenient que el dilluns de despr茅s siga festiu”. L’edil ha explicat que “aquestos dos dies s贸n tradicionalment festius a Morella i Nadalet 茅s una data molt important per als morellans i morellanes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.