fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 aborda amb el Consell Agrari l’organitzaci贸 del primer mercat agroecol貌gic de venda directa i proximitat

Castell贸 aborda amb el Consell Agrari l’organitzaci贸 del primer mercat agroecol貌gic de venda directa i proximitat

Transici贸 Ecol貌gica organitza una reuni贸 informativa amb productors de la zona el 10 d’octubre.

El regidor de Transici贸 Ecol貌gica de l’Ajuntament de Castell贸, Fernando Navarro, ha compartit aquest dimecres amb els representants del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat l’organitzaci贸 del primer mercat agroecol貌gic de venda directa i de proximitat de la聽ciutat. Aquesta iniciativa聽es posar脿 en marxa a finals d’anyi聽es projecta per a millorar la rendibilitat al sector primari, oferint els seus productes a preus justos i sense intermediaris, propiciar una alimentaci贸 de temporada i saludable i reduir la petjada ecol貌gica.

La pand猫mia primer i ara la inflaci贸 ha posat de manifest la import脿ncia d’avan莽ar cap a la sobirania aliment脿ria i models agroalimentaris m茅s sostenibles i de proximitat. El Mercat es crea com un espai de venda directa de productes de quil貌metre zero que t茅 l’objectiu de fomentar una agricultura i ramaderia agroecol貌gica, animar a la incorporaci贸 de nous productors, promoure preus i apostar per un consum saludable”, ha destacat el regidor de Transici贸 Ecol貌gica, Fernando Navarro

La iniciativa es desenvolupar脿 a la fi d’enguany en un espai p煤blic per determinar, els primers dissabtes de cada mes. Constar脿 de 20 parades amb cinc categories de productes. La primera: verdura, hortalisses i fruites. La segona: farina, pa, dol莽os, llegums i fruita seca i derivats. La tercera: oli, conserves, va vindre i begudes vegetals. La quarta, mel, formatges, i yogurts, ous i carns i embotits. I la cinquena comprendr脿 a comer莽os minoristes amb aliments frescos i elaborats que no disposen les persones productores agroaliment脿ries.

La proposta s’impulsa amb聽l’assist猫ncia externa de la Fundaci贸 Entretantos. El dilluns 10 d’octubre s’ha programat una reuni贸 informativa oberta a productors i productors de la zona per a explicar les bases per a participar. Ser脿 en la Cambra Agr脿ria Municipal, a les 18.30 hores. Les persones interessades poden informar-se a trav茅s del correu electr貌nic transicoecologica@castello.es.

Aquest mercat ser脿 el punt de venda directa que es desenvolupa a Castell贸 al costat de la Fira de la Taronja. T茅 el repte de potenciar els canals curts de comercialitzaci贸 i una alimentaci贸 sostenible, aix铆 com refor莽ar els vincles de cooperaci贸 del teixit social que participa en el sistema agroalimentari, especialment, entre persones productores i consumidors.

La venda directa 茅s una de les mesures que integra el Pla de Reactivaci贸 Agr脿ria dissenyat per la Regidoria que dirigeix Fernando Navarro.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.