fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els nens i nenes de la Vall d’Uix贸 aporten propostes a la Llei Valenciana d’Inf脿ncia i Adolesc猫ncia

Els nens i nenes de la Vall d’Uix贸 aporten propostes a la Llei Valenciana d’Inf脿ncia i Adolesc猫ncia

Un grup de representants del consell local ha presentat les seues propostes en una trobada que s’ha celebrat a Piles (Val猫ncia).

Un grup de representants del Consell de la Inf脿ncia i l’Adolesc猫ncia de la Vall d’Uix贸 ha participat en la redacci贸 de la Llei Valenciana d’Inf脿ncia i Adolesc猫ncia que prepara el Consell presentant proposades en la trobada de consells infantils de la Comunitat Valenciana que s’ha celebrat el passat 10 de juny a Piles (Val猫ncia).

La jornada va combinar les activitats l煤diques i d’oci amb espais de treball i intercanvi d’idees que continuen el proc茅s participatiu iniciat per la Conselleria i gr脿cies al que els menors d’edat formen part per primera vegada de l’elaboraci贸 d’una llei que els afecta directament.

Entre les propostes que van realitzar destaca el dret dels nens i nenes a ser escoltats i al fet que la seua opini贸 es tinga en compte, a rebre informaci贸 adaptada a la seua edat que els permeta con猫ixer i comprendre millor els seus drets, a la protecci贸 enfront de la viol猫ncia i l’assetjament.

El regidor de Serveis Socials i de Participaci贸 Ciutadana, Antoni Llorente, ha explicat que 茅s fonamental “fer veure als nens i nenes que des del di脿leg, el treball conjunt i el consens es pot millorar la seua ciutat i canviar la societat, fent-los part铆cips d’una ciutadania activa”.

Cal recordar que la seua participaci贸 es va acordar en l’煤ltima reuni贸 del consell local en el qual estan representats els alumnes de prim脿ria i secund脿ria de tots els centres educatius. Este organisme creat esta legislatura dins del projecte de Ciutat Educadora “t茅 veu pr貌pia i serveix per a tractar les q眉estions que afecten els nens i adolescents, que volem que tamb茅 tinguen poder de decisi贸”, ha afirmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.