fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Historiadors de tot el pa铆s aprofundiran en la hist貌ria de la fundaci贸 d’Almassora

Historiadors de tot el pa铆s aprofundiran en la hist貌ria de la fundaci贸 d’Almassora

Les I Jornades d’Estudis d’Almassora ocuparan un lloc destacat en els actes previstos per a la celebraci贸 del 780 aniversari del municipi.

Destacats historiadors de les universitats de Val猫ncia, Castella-la Manxa i la Universitat Jaume I de Castell贸 aprofundiran en els or铆gens medievals d’Almassora durant la I Jornades d’Estudis d’Almassora, incloses en la programaci贸 d’actes amb la qual la Regidoria de Turisme i Patrimoni commemorar脿 la fundaci贸 del municipi. El congr茅s tindr脿 com a objectiu analitzar el context hist貌ric en el qual es van crear les cartes de poblament valencianes i destacar les particularitats de la d’Almassora.
Aix铆 mateix, estes jornades, que se celebraran els pr貌xims 22 i 23 de setembre, apunten cap a la utilitzaci贸 did脿ctica dels documents hist貌rics i el patrimoni cultural, a fi de donar a con猫ixer i fer valdre el patrimoni local. Entre els continguts que seran abordats pels experts figuren aspectes com la situaci贸 socioecon貌mica de la Plana en el segle XII i posteriors, el naixement de les ciutats i la implantaci贸 de sistemes de reg i xarxes de transport.

“Resulta fonamental con猫ixer la hist貌ria del nostre municipi perqu猫 la ciutadania comence a apreciar el gran valor patrimonial que tants edificis i espais p煤blics d’Almassora tenen”, ha assegurat la regidora de Turisme i Patrimoni, Amaya G贸mez, durant l’acte de presentaci贸 de les jornades, en el qual ha estat acompanyada pel vicerector de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, Wenceslao Rambla, i pel responsable del comit猫 organitzador i professor universitari, Javier Soriano. L’edil de Patrimoni i Turisme ha agra茂t “la inestimable col路laboraci贸 de la universitat i els seus investigadors, la implicaci贸 dels quals en la realitzaci贸 d’esta trobada ha sigut fonamental”, a m茅s de “la participaci贸 de CaixAlmassora, una entitat lligada a la hist貌ria i a la societat del municipi”.

Com a instituci贸 cient铆fica i consultiva, la comunitat universit脿ria d贸na suport a una iniciativa que serveix, a m茅s, per a commemorar l’aniversari de la fundaci贸 d’Almassora”, ha manifestat Rambla. El vicerector ha destacat que les jornades s贸n el primer fruit visible del conveni de col路laboraci贸 subscrit entre la Universitat Jaume I i l’Ajuntament el passat any amb la finalitat d’impulsar la recerca els 脿mbits mediambiental, hist貌ric, tur铆stic i, principalment, cultural mitjan莽ant informes divulgatius. Per la seua banda, Soriano ha destacat el perfil dels ponents, que es troben “entre els millors medievalistes del pa铆s i que s贸n aut猫ntics referents en els seus camps”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.