fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els Reis Mags desembarquen l’alegria i milers de regals a Borriana

Els Reis Mags desembarquen l’alegria i milers de regals a Borriana

Una vegada més, centenars de persones esperaven a les seves Majestats en el Port per després acompanyar-los durant una colorida Cavalcada que es va tancar amb el lliurament de la Clau de la Ciutat

L’espera que durant un any han hagut de suportar els xiquets i xiquetes de Borriana davant l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat, per fi ha acabat. I tal com és tradició a la capital de la Plana Baixa, quan passaven uns pocs minuts de les quatre de la vesprada, els Reis d’Orient han desembarcat en el Port on han estat rebuts per la regidora de Festes de Borriana, Lluïsa Monferrer, l’Alcalde en funcions, Vicent Granel i les Reines Falleres de 2017, Silvia Martínez i Elena Torralba. Els xiquets i xiquetes més impacients ja esperaven expectants a ses majestats en el mateix Port, i la majoria han pogut ja recollir els primers dolços que tant Melcior, com Gaspar i Baltasar portaven ja al seu vaixell.

A continuació tant els tres Reis d’Orient com els seus acompanyants s’han dirigit fins a la zona del Magatzem Municipal, on les carrosses amb les quals havien de completar el recorregut de la cavalcada ja estaven completament llestes amb les caixes de regals carregades i la decoració que cada any les acompanya. A partir de les sis de la vesprada, s’ha iniciat una desfilada que partint de la mateixa avinguda Jaume I ha passat inicialment per la plaça de la Generalitat Valenciana per més tard enfilar el carrer de L’Escorredor on s’acumulava un major nombre de xiquets, xiquetes i familiars a l’espera de saludar als tres Reis i recollir els milers de caramels que es llançen durant la cavalcada. Les animacions Disney amb les quals ha comptat la cavalcada d’aquest any han fet les delícies dels més atrevits i atrevides que s’acostaven fins als personatges per saludar-los i recollir algun dolç més dels que anaven acumulant-se en carrers i voreres.

Una vegada recorregut també el Raval i després d’accedir a la Plaça Major de Borriana, l’alegria dels centenars de persones presents davant l’Ajuntament de la ciutat, s’ha desbordat en comprovar que com assenyalava el rei Melcior, «portem tots els regals que ens han demanat els xiquets i xiquetes de Borriana, així que aquesta mateixa nit els repartirem en les llars de cadascun d’ells i elles». Des de la mateixa balconada de l’Ajuntament, la regidora de Festes Lluïsa Monferrer ha donat la benvinguda als Reis d’Orient i els ha lliurat de forma simbòlica la Clau de la Ciutat perquè no «tinguen cap problema per repartir durant la nit els centenars de regals que els xiquets i xiquetes de Borriana fa dies que esperen». Tal com va voler assenyalar la mateixa Monferrer, «amb la Cavalcada de Reis tanquem un Nadal molt intens a la ciutat pel que fa a activitats destinades als més menuts, i encara estiguem dins de les dates festives, podem fer un balanç molt positiu tant de la participació, amb casos com el gran augment d’inscripcions en l’Escoleta de Nadal, com de funcionament, ja que totes elles s’han desenvolupat sense incidents i fins i tot la meteorologia ens ha respectat en tot moment».

Leave a Reply

Your email address will not be published.