fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Es negocien les instruccions d’inici de curs de secund脿ria i batxillerat

Es negocien les instruccions d’inici de curs de secund脿ria i batxillerat

Tamb茅 s’ha tractat la modificaci贸 de les adjudicacions de dif铆cil cobertura i la incorporaci贸 a les borses de treball del professorat adjudicat per dif铆cil cobertura.

Sobre les instruccions d’inici de curs de secund脿ria, STEPV ha centrat les seues esmenes en aquells aspectes que milloren les condicions laborals del professorat per poder dur a terme amb les m脿ximes garanties el curs que ve, que ser脿 molt complicat.

– Cal una entrada escalonada de l’alumnat de 1r d’ESO, perqu猫 es treballar脿 per 脿mbits en aquest nivell en tots els centres educatius i el professorat necessita m茅s temps per a coordinar i preparar les programacions did脿ctiques, ja que la majoria de professorat no ha treballat mai per 脿mbits.

– Cal una reducci贸 hor脿ria m茅s per a les tutories, ja que ara nom茅s disposen de dues hores lectives, una per a la tutoria grupal i una altra per a la tutoria individual o en grups redu茂ts. 脡s necessari una hora m茅s per a coordinar-se amb les fam铆lies, una reivindicaci贸 hist貌rica del Sindicat que pren m茅s rellev脿ncia el curs que ve per la situaci贸 extraordin脿ria que viurem. Esta reducci贸 茅s especialment necess脿ria en els centres o grups en qu猫 hi ha un elevat 铆ndex d’alumnat amb problemes de connexi贸 durant el darrer trimestre d’este curs.

– La proposta de Conselleria inclou noves coordinacions que els centres poden proposar, com la de prevenci贸 de riscos laborals o per a coordinar l’organitzaci贸 i funcionament dels centres, les hores de dedicaci贸 de les quals van a costa de les hores d’altres coordinacions. No t茅 sentit, en la situaci贸 en qu猫 ens trobarem el curs que ve restar hores d’unes coordinacions per a traslladar-les a altres, sin贸 que cal que totes les coordinacions tinguen les hores necess脿ries per desenvolupar el seu treball en condicions.

– Les reunions dels diferents 貌rgans s’ent茅n que seran presencials. STEPV ha proposat que s’afegisca que estes reunions puguen ser tamb茅 telem脿tiques o, almenys, combinades entre presencialitat i videoconfer猫ncia.

A m茅s, el Sindicat ha traslladat la queixa de docents que tindran un horari de 20 hores lectives el curs que ve i no de 19 hores lectives com actualment. I ha reivindicat la necessitat d’abordar el m茅s prompte possible la planificaci贸 de l’increment de plantilla per al curs que ve i l’exig猫ncia que cap docent tinga m茅s hores lectives que les actuals.

Igualment, el Sindicat ha tornat a rebutjar, com en la negociaci贸 de les instruccions d’infantil i prim脿ria, que les direccions proposen perfils concrets de professorat tal com contempla de Reglament Org脿nic i Funcional dels centres educatius. Esta possibilitat ni s’ha negociat encara i, a m茅s, afectar脿 l’ordenaci贸 de les borses de professorat inter铆.

Aquestes s贸n algunes de les reivindicacions que ha plantejat STEPV sobre les instruccions d’inici de curs i que esperem que la Conselleria les accepte i incorpore a l’esborrany negociat aquest mat铆.

Quant als temes relacionats amb els procediments de dif铆cil cobertura, es van tractar pr猫viament en la Comissi贸 de Seguiment de l’Acord de Professorat inter铆 i STEPV ha mantigut el seu posicionament.

Quant al torn obert de paraules, traslladem a continuaci贸 els temes que STEPV ha preguntat i les respostes de Conselleria:

– Certificat m猫dic per al professorat inter铆: STEPV ha proposat que no se sol路licite aquest curs per a evitar que milers de docents interins acudisquen massivament als centres de salut a sol路licitar el certificat i col路lapsar els centres sanitaris. A m茅s, hi ha docents que tenen la cita per a finals de setembre, per aix貌 el sindicat ha demanat que almenys es prorrogue el termini per a presentar la documentaci贸 si no s’accepta la proposta. La Conselleria ho tractar脿 amb Sanitat.

– Calendari adjudicacions de juliol: encara no tenen tancat el calendari.

– Cal garantir que els temps parcials i les reduccions oferirdes en juliol arriben com a m铆nim al 50% de l’horari per evitar places encara m茅s prec脿ries.

– Tamb茅 s’ha tornat a demanar la convocat貌ria del procediment d’habilitacions de les borses de treball del cos de mestres.

– S’ha insistit en qu猫 la Conselleria publique el cat脿leg complet de titulacions que donen acc茅s a la doc猫ncia. La publicaci贸 actual nom茅s contempla les especialitats que es van convocar a les oposicions de 2019.

– Sobre permisos i llic猫ncies:

a. Alta en el sistema a efectes administratius per a les persones que agafen una vacant en juliol o abans de l’inici de les activitats lectives i no s’incorporen per estar gaudint qualsevol dels permisos que contempla l’addenda de professorat inter铆: naixement, adopci贸, etc.

b. Dret a acumulaci贸 de lact脿ncia en substitucions (i no sol en vacants).

Leave a Reply

Your email address will not be published.