fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Estabilitzat l’incendi que afecta els termes municipals de Gàtova, Sogorb, Soneja i Altura

Estabilitzat l’incendi que afecta els termes municipals de Gàtova, Sogorb, Soneja i Altura

L’estabilitat meteorològica ha permès que el treball dels 600 efectius i els mitjans aeris haja frenat l’avanç en perímetre.

L’adreça del Lloc de Comandament Avançat situat a Altura ha confirmat a les 19:30 hores que l’incendi forestal que ha calcinat al voltant d’1.200 hectàrees dels termes municipals de Gàtova, Sogorb, Altura i Soneja es troba estabilitzat i sense flama.

És per açò que si les condicions meteorològiques es mantenen i són favorables, com ha sigut en la jornada d’avui, l’incendi podria donar-se per controlat en la jornada del dissabte, tal com ha anunciat el diputat responsable del Consorci Província de Bombers, Luis Rubio.

Al llarg de la jornada d’avui, la situació meteorològica, amb vents més suaus i una major humitat, ha permès que l’excel·lent treball realitzat pels prop de 600 professionals desplaçats dels seus fruits i que, tal com ha informat Fernando Kindelán, director del Lloc de Comandament Avançat, ha confirmat que actualment “no hi haja avanç en el perímetre”, per la qual cosa previsiblement no s’espera que l’incendi afecte una major superfície malgrat que “se seguirà treballant intensament per a assegurar el perímetre i evitar reproduccions en les pròximes hores”.

Tot açò després que els treballs realitzats al llarg del dia d’avui hagen permès que no hi haja afectació en la zona de la A-23, una de les majors preocupacions, ni que s’haja desenvolupat un nou front al costat de la CV-25, un altre dels principals riscos i que finalment no s’ha materialitzat.

Davant “l’impagable treball” realitzat pels integrants del dispositiu desplegat, Rubio ha volgut destacar “la gran col·laboració entre totes les administracions presents en l’emergència com un dels elements claus en les tasques d’extinció de l’incendi, tant en les pròpies com en les d’altres comunitats autònomes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.