fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Facsa instal路la a Borriana un punt de monitoratge de par脿metres de qualitat d’aigua

Facsa instal路la a Borriana un punt de monitoratge de par脿metres de qualitat d’aigua

Amb la missi贸 de realitzar un seguiment continu de par脿metres clau de qualitat d’aigua.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha visitat el dep貌sit de prove茂ment d’aigua en la cap莽alera de la xarxa en els voltants del cam铆 d’Onda, on l鈥檈mpresa Facsa ha posat en marxa un sistema nou per a monitorar en temps real la qualitat de l’aigua que consumeixen les persones que viuen al municipi.

En la visita, l’alcaldessa, acompanyada pel regidor de Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, i per representants de Facsa, Pascual Maximino, Jos茅 Ram贸n Elorza i Alejandro Boado, han supervisat el punt de monitoratge que Facsa ha instal路lat en el dep貌sit de cap莽alera de Borriana que distribueix aigua a tota la poblaci贸, l鈥檕bjectiu del qual 茅s realitzar un seguiment continu de par脿metres clau de qualitat d’aigua.

El dispositiu, que va comen莽ar a funcionar a finals de l鈥檃ny passat, proporciona concretament informaci贸 de nitrats, pH i terbolesa, 鈥減ar脿metres clau que s’afigen al mesurament de la concentraci贸 de clor lliure residual que Facsa ja tenia implantada en el mateix punt des de l’any 2011鈥, han apuntat els responsables de l’empresa.

El control en temps real d’aquesta ferramenta permet a la companyia una detecci贸 immediata de qualsevol variaci贸 que poguera produir-se en la qualitat de l’aigua i, per tant, anticipar-se al problema i prendre mesures immediates. A m茅s, en el dep貌sit, amb una capacitat de 6.000 m鲁, conflueixen diverses aportacions, per la qual cosa aquest control assegura tamb茅 l’homogene茂tat de l’aigua subministrada en tot moment.

En aquest sentit, cal destacar que el seguiment 茅s accessible tant des del panell instal路lat en el mateix punt de control, com des dels dispositius m貌bils del personal de la brigada de Borriana i del Centre de Control 24 hores de Facsa.

Aquesta soluci贸 de monitoratge, juntament amb el telecontrol de les operacions i el recull de dades s贸n part de les solucions tecnol貌giques que la companyia ofereix sota la marca Waternology Services by Facsa per a optimitzar els serveis i garantir un futur sostenible de l’aigua.

Amb aquesta millora, han assegurat des del govern municipal i Facsa, 鈥淏orriana s’avan莽a al que estableix la Directiva Europea aprovada al desembre de 2020, que ser脿 transposada en els pr貌xims mesos en un nou Reial decret de Qualitat d’Aig眉es de Consum鈥.

La nova legislaci贸 cont茅 entre les novetats m茅s destacables un refor莽 de la tend猫ncia evolutiva del control sanitari, que inclou la gesti贸 preventiva com a pilar fonamental.

Prevenci贸 que, segons han explicat des de Facsa, es traduir脿 en la necessitat de disposar de plans sanitaris dels prove茂ments i inclour脿 el monitoratge dels par脿metres clau de la qualitat de l’aigua com a pe莽a fonamental del seguiment necessari per a assegurar una 貌ptima qualitat en continu de l’aigua distribu茂da.

L’alcaldessa ha posat en relleu durant la visita que aquesta iniciativa suposa una 鈥 important铆ssima millora qualitativa en el subministrament d’aigua potable del municipi, optimitzant el servei i assegurant-ne la qualitat en tot moment鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.