fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana iniciar脿 al setembre les proves de control d’aforament en les principals estacions de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana iniciar脿 al setembre les proves de control d’aforament en les principals estacions de Metrovalencia

La primera fase de l’an脿lisi de dades en laboratori conclou esta setmana i la que ve s’iniciar脿 l’estudi d’informaci贸 en les 24 pantalles instal路lades.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) finalitza esta setmana l’an脿lisi de dades en laboratori del sistema de control d’aforament que permetr脿 establir la limitaci贸 d’acc茅s a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguen superar el nombre de viatgers pr猫viament fixat al pas de cada estaci贸.

La setmana que ve, ja al setembre, s’iniciaran les proves en les 24 pantalles que s’han instal路lat en els accessos a les andanes de les estacions m茅s concorregudes de la xarxa, en les quals s’oferir脿 informaci贸 relativa a la superaci贸 de l’aforament, de manera que el client puga saber si els passos estan bloquejats o no i en quin interval de temps es desbloquejaran si 茅s el cas.

L’objectiu d’esta actuaci贸, tal com ha assegurat el conseller de Pol铆tica Territorial, Obres P煤bliques i Mobilitat, Arcadi Espa帽a, 茅s “complir amb les mesures establides per a l’煤s del transport p煤blic a conseq眉猫ncia del coronavirus”.

En opini贸 d’Arcadi Espa帽a, la mesura “s’emmarca dins de les accions desenvolupades per l’empresa p煤blica per a garantir la seguretat dels usuaris i usu脿ries del nostre transport p煤blic”.

Les pantalles s’han instal路lat en les estacions de Col贸n, X脿tiva, 脌ngel Guimer脿, Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jes煤s, Plaza Espa帽a, Nou d’Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Ayora i Beniferri.

D’esta manera, l’empresa de la Generalitat determinar脿 el nombre m脿xim de persones que podran pujar en cada estaci贸 i limitar aix铆 el pas dels viatgers i viatgeres per la l铆nia de validaci贸 d’aqueixa estaci贸.

Amb este sistema, es treballa en una estimaci贸 pr猫via de la capacitat de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitaci贸 ve determinada per la capacitat d’ocupaci贸 dels trens i no de les andanes de les estacions, en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos seguint les indicacions assenyalades en el s貌l i guardar dist脿ncia amb altres persones usu脿ries.

FGV realitza comptatges regulars de viatgers i viatgeres mitjan莽ant t猫cniques “big data”, amb vista a establir l’adequaci贸 d’aforaments, amb una fiabilitat superior al 80%. El seg眉ent pas est脿 sent la comptabilitzaci贸 mitjan莽ant les cambres de l’interior de les unitats, amb les quals s’estima obtindre una fiabilitat del 97%.

Una vegada s’hagen completat els treballs de control d’aforament en la xarxa de Metrovalencia, s’estendran al TRAM d’Alacant i a les l铆nies del tramvia a Val猫ncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.