fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Gandia inicia els treballs ‘prioritaris’ de prevenció d’incendis forestals

Gandia inicia els treballs ‘prioritaris’ de prevenció d’incendis forestals

Gràcies a una ajuda de 27.000 € de la Diputació de València, s’actuarà a les urbanitzacions Molló de la Creu I, II i III, on s’hi construirà una faixa perimetral de seguretat.

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del Director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, han comparegut este matí davant els mitjans de comunicació per anunciar l’inici de la primera acció prioritària per a la prevenció d’incendis forestals.
Concretament, la que afecta les urbanitzacions Molló de la Creu I, II i III, on es construirà una faixa perimetral de seguretat.

De fet, esta actuació es finançarà al 100 per cent amb una ajuda sol·licitada, i que ja ha estat aprovada, per la Diputació de València: “27.000 € per al manteniment de la línia defensa, l’eliminació de restes i per a la compra de maquinària. L’actuació començaria abans de l’estiu amb una durada aproximada de 2 a 3 mesos”, ha anunciat Izquierdo.

En el mateix sentit, s’han sol·licitat dues ajudes més a l’ens provincial per altres actuacions prioritàries: El Racó de les Meravelles, una zona d’alt risc d’incendi; I a Parpalló-Borrell, on hi ha un nus de barrancs altament perillós.

La següent acció urgent en prevenció d’incendis serà la urbanització Cases de l’Algar, també al Molló de la Creu.

Totes les accions necessiten permís dels propietaris per actuar-hi, en trobar-se majoritàriament sobre parcel·les privades. “Cal recordar, que legalment és la seua responsabilitat tindre els terrenys en condicions. No obstant això, des del govern local hem decidit fer les actuacions més fortes i costoses amb diners públics. Després, els propietaris s’han de comprometre a mantenir-les i netejar-les cada 3 o 4 anys”, ha assegurat Muñoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.