fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Gent Gran realitza un seguiment telef貌nic a les persones majors de Castell贸 que viuen soles

Gent Gran realitza un seguiment telef貌nic a les persones majors de Castell贸 que viuen soles

Ribera destaca que este seguiment permetr脿 detectar necessitats, informar dels serveis municipals i acompanyar en la desescalada.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Gent Gran, est脿 realitzant un seguiment telef貌nic a les persones majors de 65 anys que viuen soles per a detectar possibles necessitats, informar dels serveis municipals als quals poden acollir-se i con茅ixer com estan afrontant el proc茅s de desescalada de l’emerg猫ncia sanit脿ria i social per la covid-19.

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que aquest seguiment permetr脿 con茅ixer si existixen persones majors soles que requerisquen nova atenci贸 despr茅s de la crisi per coronavirus i, en general, con茅ixer el seu estat i realitzar un acompanyament telef貌nic durant la desescalada.

Ribera ha recordat que, tant des de la Regidoria de Gent gran com la de Benestar Social es van posar en marxa mesures extraordin脿ries despr茅s de la declaraci贸 de l’estat d’alarma per a garantir l’atenci贸 urgent a persones majors que viuen soles, persones vulnerables i amb mobilitat redu茂da. Aix铆, per exemple, des de la Regidoria de Benestar Social es va activar un servei d’emerg猫ncia social davant la covid-19 pel qual es van donar d’alta i van atendre a m茅s de 200 persones com a noves usu脿ries del servei ‘Menjar a Casa’ i el Servei d’Assist猫ncia a domicili. En l’actualitat, estos serveis atenen 145 persones majors o persones dependents. Tamb茅 des de la Regidoria de Gent gran es va refor莽ar el servei d’atenci贸 psicol貌gica a persones majors.

“Hem superat els moments m茅s complicats d’esta emerg猫ncia sanit脿ria i social per貌 no per aix貌 abaixarem la gu脿rdia, per aix貌, estem realitzant un seguiment telef貌nic a les persones majors per a con茅ixer la seua situaci贸, informar de serveis i per a acompanyar-los en este proc茅s de desescalada”, ha explicat Ribera.

A Castell贸, viuen soles unes 8.000 persones majors de 65 anys, la gran majoria dones, segons consta en la inscripci贸 padronal.

L’Ajuntament de Castell贸 compta a m茅s amb el servei de teleassist猫ncia domicili脿ria a persones majors, un servei de suport i intervenci贸 social que l’any passat va atendre a quasi 900 persones majors, 596 d’elles eren persones que viuen soles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.