fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Grau Xarxa Oberta impulsa la intel路lig猫ncia col路lectiva per a definir els usos del solar al costat de la piscina Emili Fabregat

Grau Xarxa Oberta impulsa la intel路lig猫ncia col路lectiva per a definir els usos del solar al costat de la piscina Emili Fabregat

La vicealcaldessa Ali Brancal i el tinent d’Alcaldia Rafa Sim贸 destaquen que aquest proc茅s involucra tant a ve茂ns com a t猫cnics

Dins del proc茅s participatiu Grau Xarxa Oberta, s’ha celebrat ja una reuni贸 amb les ve茂nes i ve茂ns que viuen al costat del solar de la piscina Emili Fabregat per a presentar el projecte Grau Xarxa Oberta i entrar en contacte amb la problem脿tica de l’espai. La vicealcaldessa de Castell贸 i regidora de Participaci贸, Ali Brancal, i el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Sim贸, han recordat que en aquest solar tindr脿 lloc la primera acci贸 de transformaci贸 impulsada d贸nes de la Xarxa Oberta, que involucrar脿 tant a ve茂nes i ve茂ns com a t猫cnics en el diagn貌stic i definici贸 participada que orientar脿 els futurs usos de la zona verda.

La import脿ncia d’aquest proc茅s impulsat per l’Ajuntament de Castell贸, ha afegit Sim贸, radica que “s’implicar脿 a la ciutadania a trav茅s de diferents tallers i activitats orientats a conjuminar l’experi猫ncia i reivindicacions ve茂nals amb el coneixement dels t猫cnics per a arribar a un disseny ajustat ales seues necessitats”.

El futur desenvolupament del solar al costat de la piscina Emili Fabregat, la denominada UE-15, s’aborda amb una visi贸 global de barri que permeta obtenir els millors resultats per al solar. Segons ha explicat la vicealcaldessa Ali Brancal “es tracta d’entendre els problemes i oportunitats que presenten altres espais del barri per a treballar d’una forma integrada en el solar, de manera que els futurs usos que aquest aculla complementen uns altres existents”. Existeixen altres zones verdes en el barri? Zones de joc? I aparcament? Hi ha altres usos que no ens estem plantejant per貌 podria acollir el solar UE-15?

Aquest proc茅s participatiu 茅s un espai de consens en el qual 茅s pot猫ncia la intel路lig猫ncia col路lectiva aplicada al disseny urb脿. A莽貌 vol dir que no 茅s un espai en el qual votar diferents opcions o deixar una opini贸 “sin贸 que va m茅s enll脿 i 茅s planteja com un espai de trobada en el qual madurar idees de forma col路lectiva entre ciutadans i t猫cnics”, han apuntat tant la vicealcaldessa com el tinent d’Alcaldia del Grau.

A partir de la setmana que veu, s’obrir脿 un espai denominat La Xarxiera (planta baixa del Casal Jove) que atendr脿 tots els dilluns i dijous de 10.30h a 13.30h a qui vulga saber m茅s sobre el projecte Grau Xarxa Oberta. Sobre la UE-15, els dijous tamb茅 en La Xarxiera es treballar脿 de forma m茅s concreta sobre els necessitats del solar, un proc茅s que tamb茅 s’enriquir脿 amb les experi猫ncies d’altres ciutats.

Grau Xarxa Oberta 茅s un programa global promogut per l’Ajuntament de Castell贸 que promou la regeneraci贸 del teixit urb脿, social i econ貌mic del Grau mitjan莽ant la implicaci贸 i participaci贸 dels ciutadans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.