fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Incendi d’Artana: El port de Castelló tanca el trànsit marítim perquè els hidroavions agafen aigua.

Incendi d’Artana: El port de Castelló tanca el trànsit marítim perquè els hidroavions agafen aigua.

L’Autoritat Portuària prohibeix tot el trànsit marítim d’entrada i eixida al port per a permetre la presa d’aigua als avions amfibis.

La Generalitat Valenciana ha sol·licitat de nou autorització per a la presa d’aigua per part d’avions amfibis en aigües de la zona d’influència de l’Autoritat Portuària de Castelló amb motiu de l’incendi forestal que continua actiu en la Serra d’Espadà.

Per aquest motiu, des de les 8:50 hores, s’ha declarat la situació ‘Charlie´ en el port de Castelló, amb la que queda prohibit tot el trànsit marítim d’entrada i eixida al port per segon dia, deixant així via lliure al recàrrega dels hidroavions i facilitar les seues maniobres, garantint la seguretat del personal del recinte portuari, vaixells i avions.

El port de Castelló va romandre tancat ahir fins a les 20.24 hores, moment en el qual es va procedir a realitzar maniobres d’entrada i eixida de vaixells fins a les 7 a. m. Es van realitzar un total de 12 maniobres i es va involucrar a bona part de la Comunitat Portuària per a deixar preparats els vaixells en els molls al llarg de la nit i realitzar les operacions carregues i descàrregues de mercaderies durant el dia d’avui. L’operatiu nocturn es va dur a terme com a previsió que avui haguera de tancar-se de nou el port.

En aquest sentit, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, vol agrair les facilitats i solidaritat mostrada per tots els col·lectius de la Comunitat Portuària implicats en els treballs de càrrega i descàrrega. “Vull agrair-los el seu esforç i la dedicació mostrada durant tota la nit per a tirar avant el treball”. Toledo ha reiterat la total disponibilitat de PortCastelló per a col·laborar en l’extinció de l’incendi que amenaça a la Serra d’Espadà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.