fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Intersindical Valenciana manifesta que el Consell camina per f貌rmules velles i inoperants

Intersindical Valenciana manifesta que el Consell camina per f貌rmules velles i inoperants

Intersindical Valenciana considera que el Consell de la Generalitat Valenciana mant茅 f貌rmules velles que no han servit per la creaci贸 d’ocupaci贸, reactivar l’economia ni millorar la vida de les valencianes i valencians.

El Sindicat fa aquesta afirmaci贸 despr茅s de la constituci贸 de la Mesa del Di脿leg Social “Acords per la Comunicat Valenciana” que va tindre lloc ahir dijous 3 de mar莽.

Per al Sindicat, aquestes f貌rmules ja han estat practicades al Pa铆s Valenci脿 des de fa molts anys sense que tingueren una repercussi贸 positiva per a les treballadores i treballadors valencians. En 1993 es va subscriure l’Acord per l’Ocupaci贸, la Solidarirat i la Competitivitat; l’Acord Valenci脿 per l’Ocupaci贸 i la Formaci贸 va ser signat per al per铆odo 1996-2000; el Pacte Valenci脿 pel Creixement i l’Ocupaci贸 ho va ser per al per铆ode 2001 鈥 2006 i el PAVACE II contemplava el per铆ode 2009 鈥 2013.

Intersindical Valenciana creu que l’actual Consell hauria d’haver apr茅s de les experi猫ncies negatives de tots els acords de “concertaci贸 social” abans esmentat i haver fet una audit貌ria dels mateixos per evitar cometre les mateixes errades del passat. Des del Sindicat, es considera que repetir, cada cert temps, les mateixes formulacions gen猫riques, objectius i propostes i procediments respecte la situaci贸 laboral, social i econ貌mica del pa铆s per貌 sense avaluar els seus resultats 茅s una p猫rdua de temps i de recursos que s’haurien de destinar a aplicar pol铆tiques reals i actives per rescatar les persones.

En eixe sentit, la Intersindical Valenciana es mostra molt cr铆tica en considerar que tot aquest entramat de meses t猫cniques 茅s un artefacte burocr脿tic in煤til per justificar els 5,2 milions d’euros anuals que es repartiran entre la CIERVAL, UGT i CCOO que preveu la mal anomenada “llei de participaci贸 i col路laboraci贸 institucional”. El Sindicat considera que eixos diners haurien de destinar-se a les pol铆tiques socials i no a finan莽ar tres organitzacions que cobraran de totes les valencianes i valencians per participar en les meses del “di脿leg social”. No 茅s comprensible que es reivindique la concertaci贸 social i el di脿leg social per貌 que despr茅s es fa莽a caixa per participar-hi, afirma Intersindical Valenciana. Eixa participaci贸 hauria de ser no retribu茂da i pagada per cada entitat dels seus recursos propis.

Per altra part, el Sindicat creu que en compte d’apostar pels pactes econ貌mics fets des de dalt, des de les burocr脿cies sindicals i patronals, cal potenciar els pactes territorials, des de la base, des de les localitats i les comarques, amb tots els agents econ貌mics, el m贸n cooperatiu, el conjunt de sindicats, les xicotetes i mitjanes empreses, les administracions locals…per potenciar, de veritat l’economia valenciana i el seu teixit productiu i per generar ocupaci贸, millorar els salaris, i la vida de les valencianes i valencians.

Intersindical Valenciana, que es mostra decepcionada amb l’actuaci贸 del Consell en aquest assumpte, considera que la societat valenciana no pot esperar quatre mesos a que els denominats “agents socials” arriben a un acord en creixement econ貌mic, recuperaci贸 social i pol铆tiques p煤bliques mentre estem davant d’una situaci贸 d’emerg猫ncia social. Per aix貌, reclama el Consell que fa莽a pol铆tica r谩pida i decidida en mat猫ria laboral i econ贸mica per abordar les justes demandes de les valencianes i valencians.

Finalment, Intersindical Valenciana adverteix que es mostrar脿 vigilant sobre les meses de di脿leg social per evitar, com ha passat en anterior ocasions, que es vulneren els 脿mbits legals de negociaci贸 i representaci贸 sindical.

Leave a Reply

Your email address will not be published.