fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Comissi贸 T猫cnica fa una primera selecci贸 de 30 propostes per als pressupostos participatius

La Comissi贸 T猫cnica fa una primera selecci贸 de 30 propostes per als pressupostos participatius

De les 85 propostes que es van presentar en la primera fase dels pressupostos participatius, s’ha fet una primera selecci贸 de 30, centrades sobretot en temes urban铆stics. L’assemblea d’aquest dissabte servir脿 per a crear les taules de treball que estudiaran cadascuna de les propostes.

La regidora de Participaci贸 Ciutadana, Susana P茅rez, ha anunciat avui que la valoraci贸 pr猫via realitzada per la Comissi贸 T猫cnica ha seleccionat un total de 30 propostes de les 85 que es van presentar en la primera fase de proc茅s de participaci贸 dels pressupostos participatius. La majoria de les propostes fan refer猫ncia a aspectes urban铆stics, com ara l’ampliaci贸 de la vorera del jard铆 de la placeta dels Bous, la millora de la il路luminaci贸 de la pla莽a de la Constituci贸, la millora de l’accessibilitat en tota la ciutat, millora de la senyalitzaci贸 o creaci贸 de zones per a l’aparcament i circulaci贸 de bicicletes. En altres 脿mbits, tamb茅 s’han seleccionat propostes relacionades amb l’emprenedoria empresarial, els parcs infantils o les zones d’oci per a gent jove.

Segons ha reconegut la regidora, 芦en general les propostes s’han presentat d’una manera molt ben detallada, la qual cosa hem d’agrair a la ciutadania禄. P茅rez ha volgut deixar clar que algunes de les 50 propostes denegades encara es troben en proc茅s de revisi贸 i altres s’han hagut de rebutjar per no complir els requisits necessaris, com ara respectar l’脿mbit de compet猫ncia municipal, que foren viables econ貌micament i t猫cnicament o que donaren resposta a necessitats concretes, entre d’altres.

Pel que fa a la continuaci贸 del proc茅s de participaci贸, el pas m茅s immediat ser脿 l’assemblea que tindr脿 lloc aquest dissabte a partir de les 10.00 hores a la sala de premsa del Mucbe, on es donaran a con猫ixer totes les propostes presentades (tant les acceptades com les denegades) i es crearan les taules de treball que analitzaran les propostes acceptades, acompanyades dels informes t猫cnics corresponents. Segons ha detallat Grisela Soto, de l’empresa Creas, que col路labora en el proc茅s participatiu, 芦cada taula haur脿 de consensuar almenys tres propostes que es portaran a la comissi贸 de seguiment i que seran finalment les que se sotmetran a votaci贸 de la ciutadania禄.

La regidora ha agra茂t la col路laboraci贸 de la ciutadania en aquesta primera fase del proc茅s i ha avan莽at que, per a l’any 2017, la Regidoria de Participaci贸 Ciutadana est脿 treballant en el Pla Local de Participaci贸 Ciutadana. 芦Volem comptar amb tots els agents actors de la ciutadania i elaborar una eina que servisca per a enfortir el teixit associatiu i per a vertebrar la participaci贸 ciutadana禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.