fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La conselleria d’agricultura insta la plataforma per la dignitat del llaurador a presentar la D.O per a la clemenules

La conselleria d’agricultura insta la plataforma per la dignitat del llaurador a presentar la D.O per a la clemenules

En la reunió celebrada s’ha tractat la figura de qualitat com a eix diferenciador de la clementina de les comarques de Castelló.

La Conselleria d’Agricultura ha instat la Plataforma per la Dignitat del Llaurador a presentar la denominació d’origen (DO) per a la clemenules, segons han manifestat representants de la plataforma després de la reunió que han mantingut en el dia d’avui amb el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero.

En la reunió s’ha exposat una vegada més a la Conselleria d’Agricultura la necessitat d’un estudi per a fomentar i posar en marxa una figura de qualitat per a la clementina de les comarques de Castelló, de fet des de la plataforma es considera que la producció de les clementines de la província té unes característiques peculiars que la fan diferent de la resta de clementines que es produeixen al territori espanyol.

“Per a la plataforma és un pas important el fet que la Conselleria d’Agricultura ens inste a presentar la DO per a la clemenules de la nostra zona, per la qual cosa continuarem treballant en els plecs per a les condicions tècniques i administratives que ens demanen per a poder presentar la documentació corresponent”, explica el portaveu de la plataforma, César Estañol.

Cal destacar que un dels objectius de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador és la creació de la figura de qualitat per a la clemenules, de manera que tècnics de la Universitat Jaume I (UJI) i de la Universitat Politècnica de València (UPV) estan realitzant estudis enfocats a dotar la clemenules d’una figura de qualitat, “busquem els aspectes diferenciadors que porten a fer que la clemenules que es cultiva ací siga un producte diferent de la resta i reconegut pels mercats, i que ens permetran posar-la en valor”, comenta Estañol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.