fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Conselleria d鈥橧gualtat destina un mili贸 d鈥檈uros per a la reforma integral del CEAM de Gandia

La Conselleria d鈥橧gualtat destina un mili贸 d鈥檈uros per a la reforma integral del CEAM de Gandia

La vicepresidenta, Aitana Mas, ha signat al Llibre d鈥橦onor de la Ciutat i, posteriorment, ha visitat les obres finalitzades del Centre Especialitzat d鈥橝tenci贸 als Majors, que obrir脿 dijous i donar脿 servei a m茅s de 12.000 persones usu脿ries.

La vicepresidenta i Consellera d鈥橧gualtat聽 i Pol铆tiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat aquest migdia l鈥橝juntament de Gandia, on ha estat rebuda per l鈥檃lcalde, Jos茅 Manuel Prieto, el vicealcalde, Josep Alandete, les regidores de Gent Gran, Igualtat i Benestar Social, Liduvina Gil, Juana Navarro i Inma Rodr铆guez, respectivament, aix铆 com els portaveus municipals. Mas ha signat en el Llibre d鈥橦onor de la Ciutat en tractar-se de la seua primera visita oficial.

Tot seguit, la vicepresidenta ha visitat el Centre Especialitzat d’Atenci贸 a Majors (CEAM) de Gandia per a con猫ixer les obres de reforma integral que s’han dut a terme i que han comptat amb una inversi贸 per part de la Conselleria d’un mili贸 d’euros.

Acompanyada del director general d’Infraestructures Socials, Enric Juan, la directora general de Persones Majors, Mar铆a Jos茅 P茅rez, l’alcalde, el vicealcalde i la regidora de Gent Gran, ha recorregut les noves instal路lacions d’aquest recurs que dona servei a m茅s de 12.000 persones usu脿ries.

Aitana Mas ha explicat que, donada la import脿ncia d’aquest recurs per al municipi i la necessitat de reforma i adequaci贸 del centre, les obres es van incloure, en dues fases d’execuci贸, dins del Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat.

芦Amb la reforma integral del centre s’han ampliat alguns de les est脿ncies disponibles i s’han millorat les infraestructures existents i adaptat els espais al compliment de la normativa d’accessibilitat i de supressi贸 de barreres arquitect貌niques, mantenint el programa funcional de les instal路lacions禄.

La consellera ha recordat la import脿ncia dels CEAM per a les persones majors i les seues fam铆lies, ja que ofereixen serveis 鈥渆specialitzats i espec铆fics鈥 que els ajuden a mantindre’s en un 鈥渂on estat f铆sic i emocional i romandre en el seu entorn familiar i social鈥. “Des de la Conselleria”, ha assenyalat, s’aposta per 鈥渁daptar els recursos a les necessitats i al perfil de les persones que actualment accedeixen a ells i que requereixen d’una diversificaci贸 d’activitats i d’una oferta actualitzada al que les persones majors demanden鈥.

El centre de Gandia 茅s un dels 34 CEAM que existeixen actualment en la Comunitat Valenciana dependents de la Vicepresid猫ncia i Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, i compta amb 12.257 socis i s貌cies, dels quals al voltant de 1.200 participen activament en els tallers i activitats que anualment es programen al llarg dels mesos d’octubre a juny.

Torna la normalitat als Centres de Conviv猫ncia

Per la seua banda, l鈥檃lcalde ha agra茂t l鈥檌mportant comprom铆s econ貌mic de la conselleria amb la nostra ciutat. Tamb茅 ha anunciat que des de l鈥橝juntament s鈥檈stan fer passes cap a la normalitat als centres de conviv猫ncia municipals: 芦Estem en condicions de dir als usuaris que, en tornar de la Fira, reprendrem els serveis que s鈥檋avien eliminat durant la pand猫mia per raons de seguretat. Sobretot, les activitats de cap setmana i el ball, molt demandades pels usuaris禄. Tot i aix貌 es mantindran les mesures de seguretat sanit脿ries, com ara l鈥櫭簊 de la mascareta, en tractar-se de poblaci贸 de risc alt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.