fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Conselleria inclou el Corredor Verd del riu Sonella com a exemple d’infraestructura ecol貌gica a Onda

La Conselleria inclou el Corredor Verd del riu Sonella com a exemple d’infraestructura ecol貌gica a Onda

La Conselleria d’Habitatge, Obres P煤bliques i Vertebraci贸 del Territori, ha incl貌s en el Pla d’Acci贸 Territorial de Castell贸 (PATCAS) el Corredor Verd del Riu Sonella com a exemple d’infraestructura ecol貌gica. Concretament, en la p脿gina 28 del document, l’ens auton貌mic inclou un pl脿nol del corredor d’Onda i comenta sobre aquest tema que 鈥渦na altra de les grans possibilitats de la infraestructura verda de Castell贸 茅s la de fomentar l’煤s p煤blic sostenible del territori a trav茅s d’itineraris tous adequats per a la mobilitat no motoritzada que connecten els punts del territori amb majors valors ambientals i culturals鈥.

“L’aparici贸 d’aquest projecte local en un document tan important com aquest pla 茅s una mostra de l’inter猫s que ha suscitat en la Conselleria aquest corredor verd, que ha de ser una infraestructura de gran impacte per a la nostra localitat”, ha destacat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet. Aix铆 mateix, Huguet ha assegurat que “茅s molt satisfactori que la Conselleria haja utilitzat aquest projecte com a exemple d’infraestructura verda. Hem treballat molt en ell i pensem que ser脿 un gran canvi en la fisonomia del nostre terme municipal. Per a莽貌 farem els passos amb molta cautela perqu猫 siga un projecte que traguem avance entre totes i tots”.

L’alcalde ha recordat que per a la redacci贸 del primer disseny de corredor, l’Ajuntament d’Onda va dur a terme un proc茅s de participaci贸 ciutadana amb diverses reunions de l’equip de govern, tallers amb la ciutadania, reunions amb l’oposici贸 i diverses reunions amb les ve茂nes i ve茂ns de la localitat amb la finalitat de qu猫 el proc茅s f贸ra el m茅s obert possible i que comptara amb les opinions de tot el m贸n que volguera implicar-se. “La voluntat de l’equip de govern 茅s que un projecte tan important per a la ciutat compte amb l’opini贸 de les onderes i els onders. Aquesta pol铆tica de participaci贸 far脿 qu猫 entre totes i tots es fa莽a d’Onda una ciutat molt millor per a viure per al conjunt dels habitants”, ha afirmat Huguet.

La intenci贸 de l’Ajuntament d’Onda 茅s que el proc茅s de participaci贸 ciutadana no acabe aqu铆, sin贸 que s’allargue durant tot el projecte i que la ciutadania tinga veu en tot moment. Aix铆 mateix, cal destacar el car脿cter accessible de les actuacions que es duran a terme, perqu猫 ning煤 quede excl貌s de gaudir de la zona.
D’altra banda, l’alcalde Ximo Huguet ha assenyalat que “茅s una actuaci贸 que s’emmarca molt b茅 dins del projecte d”Onda Ciutat Saludable’. No solament perqu猫 en el corredor i la seva sendera es podr脿 practicar esport o realitzar exercici, que 茅s un benefici per a la salut, sin贸 perqu猫 recuperem una zona d’alt valor mediambiental, actualment degradada, i duem a terme un matal脿s de protecci贸 per al riu Sonella. Si cuidem el nostre entorn natural, estem cuidant la salut i la qualitat de vida de les onderes i els onders”. En aquest sentit, l’alcalde est脿 segur que “amb la posada en valor de la zona, Onda tornar脿 a mirar al riu i al seu entorn natural, enfortint la seva posici贸 com a porta de la Serra Espad脿.

Leave a Reply

Your email address will not be published.