Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació cerca sinergies en el món rural perquè “Repoblem” contribuïsca a la cohesió territorial de la provincial

La Diputació cerca sinergies en el món rural perquè “Repoblem” contribuïsca a la cohesió territorial de la provincial

El Govern Provincial reafirma el seu compromís amb els pobles de l’interior durant les “Jornades d’afirmació de la Nova Ruralitat”.

Consolidar la població en les zones de l’interior i que els castellonencs, amb independència d’on residisquen, guanyen en qualitat de vida és un objectiu prioritari per a la Diputació de Castelló. Així ho ha reflectit el Govern Provincial en destinar dins del Pressupost per a 2017 prop de 17 milions d’euros al fet que la població rural de la província guanye en qualitat de vida i així ho ha corroborat aquest matí el diputat de Mitjà Natural, Toni Cases, durant les ‘Jornades d’afirmació de la nova ruralitat’ celebrades a Benlloch.

“Aquesta administració té com a eix estratègic de la seua gestió el garantir que ningú haja d’abandonar el seu poble per falta d’oportunitats i serveis. Per açò, la cohesió territorial és una política transversal en totes les àrees de treball i per açò cercar sinergies entre tots els agents socials, igualar les oportunitats i liderar el desenvolupament dels nostres municipis és més que un compromís adoptat per Moliner; es tracta d’una realitat palpable en la majoria de les accions engegades des de la Diputació”, ha ressenyat Cases.

En aquest sentit, i durant l’acte de benvinguda de les jornades en les quals col·labora la Diputació, Cases ha posat en relleu el pla ‘Repoblem. Campanya per la Consolidació de la Població Rural de la Província de Castelló’ com l’espai en el qual conflueixen tots els projectes encaminats a “impulsar el territori, dinamitzar l’economia i, en definitiva, a defensar l’essència d’un territori únic format per 135 identitats que són el gran valor d’aquesta província”.
I és que tal com ha destacat Cases, frenar la despoblació dels pobles de l’interior és prioritari per a aquest Govern i per açò s’estan implementant totes les polítiques, ajudes, serveis i oportunitats que “ajuden a dinamitzar els pobles de l’interior i es convertisquen en motor de desenvolupament per als nostres pobles”.

“Accions estratègiques dins del full de ruta establit per Moliner en el Pressupost per a 2017 com els POYS, que comptaran amb més de 12 milions d’euros per a satisfer les necessitats de tots els municipis; les unitats de Respir Familiar, que augmentaran la seua partida per a cobrir la seua demanda, així com totes les polítiques gestades per a fer de l’impuls del territori i el creixement una realitat en les zones rurals de la província”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.