fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 aprova amb els vots de l’equip de govern una moci贸 instant el blindatge actual i futur de les pensions i el seu poder adquisitiu

La Diputaci贸 de Castell贸 aprova amb els vots de l’equip de govern una moci贸 instant el blindatge actual i futur de les pensions i el seu poder adquisitiu

El ple aprova de manera un脿nime dues declaracions institucionals instant el Govern d’Espanya a impulsar un Pla Nacional de Prevenci贸 del Su茂cidi i a agilitzar el desenvolupament de la Llei Integral contra el Tr脿fic d’脡ssers humans.

El ple de setembre de la Diputaci贸 de Castell贸 ha aprovat una moci贸 per iniciativa de l’equip de govern en la qual se sol路licita el manteniment del poder adquisitiu del sistema de pensions. En el text s’insta el Govern d’Espanya i al Congr茅s dels Diputats a promoure una reforma de la Constituci贸 que transforme les pensions en un dret fonamental i que per tant es prohibisca expressament que qualsevol govern, actual o futur, puga retallar o privatitzar, totalment o parcialment, el Sistema P煤blic de Pensions. El document recull com a obligaci贸 constitucional el manteniment del poder adquisitiu real i que aquest no es veja afectat negativament per l’aplicaci贸 de retallades, pujada d’impostos, copagaments, tarifes o qualsevol altre procediment. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix dels contactes mantinguts amb la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions (MERP) i que l’equip de govern va proposar aprovar un脿nimement amb el suport de tots els grups. Finalment s’ha aprovat com a moci贸 amb els vots favorables de PSPV-PSOE i Comprom铆s i l’abstenci贸 de PP i Ciutadans. En el sal贸 de plens ha sigut present una representaci贸 de la MERP.

El portaveu del Grup Socialista, Santi P茅rez, ha lamentat que els grups de l’oposici贸 no hagen accedit a la defensa un脿nime del blindatge de les pensions per part del ple i ha explicat que 芦davant la negativa de l’oposici贸 de recolzar la nostra declaraci贸 institucional, en l’equip de govern hem optat per aprovar-la com a moci贸禄. En aquest sentit, ha recordat que 芦la defensa de les pensions i el poder adquisitiu dels nostres majors forma part de l’ADN del Partit Socialista禄. Tamb茅 ha assenyalat que, en mat猫ria de pensions, 芦la gesti贸 de l’actual govern socialista suposa una esmena a la totalitat del que va oc贸rrer en l’etapa anterior amb Rajoy, en la qual els pensionistes van perdre poder adquisitiu d’una manera molt significativa禄.

Per part seua, el portaveu de Comprom铆s, Ignasi Garcia, ha defensat que les pensions 芦s贸n un dels pilars b脿sics del nostre Estat de Benestar. Per aix貌, en Comprom铆s tenim molt clar que 茅s un dret que s’ha de garantir amb una reforma constitucional. Primer, per a garantir el poder adquisitiu de les persones pensionistes, que puguen tindre i mantindre una vida digna i, sobretot, tamb茅 per a evitar qualsevol intent de privatitzaci贸 i mercadejos amb el que ha de ser un dret fonamental禄.

Prevenci贸 del su茂cidi

Altre dels acords del ple ha sigut l’aprovaci贸 d’una declaraci贸 institucional amb el suport de PSPV-PSOE, Partit Popular, Comprom铆s i Ciutadans, instant l’elaboraci贸 d’un Pla Nacional de Prevenci贸 del Su茂cidi que, entre altres aspectes, incloga m茅s recursos econ貌mics i humans en l’脿mbit de la salut mental. Es tractaria de propiciar una intervenci贸 en els diferents estaments, individual, familiar, comunitari, social, educatiu i sanitari, fer un seguiment personalitzat de les persones vulnerables, afectades i familiars i, a m茅s, mantindre una coordinaci贸 efectiva de recursos en l’脿mbit nacional.

En conseq眉猫ncia, la Diputaci贸 de Castell贸 reivindica un Pla Nacional de Prevenci贸 del Su茂cidi que genere un marc per a la creaci贸 de plans auton貌mics, amb dotaci贸 pressupost脿ria suficient per a la seua posada en marxa i execuci贸.

El pla ha de recollir una una millora real de l’atenci贸 prim脿ria, des del convenciment que resulta fonamental con茅ixer i comprendre la conducta su茂cida. Per aix貌, el text aprovat aposta per articular mecanismes que ajuden a 芦con茅ixer i comprendre la conducta su茂cida禄, la qual cosa suposa comptar amb 芦investigadors i investigacions que oferisquen informaci贸 rigorosa i actualitzada al nostre moment hist貌ric i social, i que permeten desenvolupar models d’intervenci贸 plurals, espec铆fics i realment efica莽os禄.

Contra el tr脿fic d’茅ssers humans

Els diputats provincials han aprovat de manera un脿nime una segona declaraci贸 institucional en la qual s’insta el Govern d’Espanya a agilitzar el desenvolupament de la Llei Integral contra el Tr脿fic d’脡ssers humans i la posada en marxa de plans espec铆fics d’inserci贸 sociolaboral i de protecci贸 afegida a les v铆ctimes fins que el contemple l’aprovaci贸 definitiva d’aquesta llei. Es tracta d’una resoluci贸 que s’adopta en el marc de la celebraci贸 del Dia Internacional contra l’Explotaci贸 Sexual, que es va commemorar divendres passat 23 de setembre.

En aquest document tamb茅 se sol路licita la reforma de la Llei d’Estrangeria per a incloure la regularitzaci贸 de les persones v铆ctimes de tr脿fic per explotaci贸 sexual.

Altres punts del document tenen a veure amb la Generalitat Valenciana, a la qual s’insta a refor莽ar i incrementar els sistemes de detecci贸, prevenci贸, registre i lluita contra el tr脿fic de persones en l’entorn laboral i amb finalitat d’explotaci贸 sexual en el territori de la Comunitat Valenciana.

Tamb茅 se sol路licita que el govern auton貌mic, de manera coordinada amb el Govern d’Espanya, desenvolupe un protocol institucional i administratiu com煤 per a la formaci贸 del personal que atendr脿 les v铆ctimes de tr脿fic de persones.

Instants abans de les dotze del mig dia el president de la Diputaci贸 va decidir fer un rec茅s de diversos minuts perqu猫 els diputats es pogueren sumar a la concentraci贸 institucional convocada en la Pla莽a de les Aules de rebuig als assassinats masclistes que s’han produ茂t en les 煤ltimes hores.

A la sessi贸 plen脿ria de hui no han pogut acudir les diputades Tania Ba帽os, per trobar-se de viatge a l’estranger, i Mar铆a 脕ngeles Pallar茅s, per malaltia. Per part seua, Ruth Sanz, ha intervingut per via telem脿tica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.