fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló demanarà a la Generalitat que pague als ajuntaments el cost de la pujada salarial dels tallers d’ocupació

La Diputació de Castelló demanarà a la Generalitat que pague als ajuntaments el cost de la pujada salarial dels tallers d’ocupació

El Ple del pròxim dimarts debatrà la moció presentada pel Grup Popular després de les greus dificultats d’alguns municipis.

La Diputació de Castelló instarà a la Generalitat en el Ple del pròxim dimarts, 19 de febrer, al fet que augmente el finançament i amplie totes les ajudes dels programes d’ocupació o mixtos d’ocupació i formació amb la finalitat d’assumir l’augment del cost salarial dels treballadors contractats derivat de la pujada del Salari Mínim Interprofessional amb efectes retroactius des del passat 1 de gener de 2019. Així, el Govern Provincial es posa de costat dels ajuntaments i entitats locals de la província que ja han aplicat esta pujada de sou als alumnes/treballadors durant el mes de gener el que suposa un increment important del cost del programa d’ocupació i, en algunes ocasions, serioses dificultats econòmiques per als ajuntaments de la província.

Així ho ha explicat el diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella. “No creiem just que Generalitat es desentenga d’este cost que complica el dia a dia dels nostres ajuntaments. Tant la Conselleria com la direcció general del SERVEF han comunicat que no estan en disposició d’assumir este augment del Salari Mínim, i amb esta injustícia estan creant un greu perjudici econòmic als nostres pobles, i fins i tot també a la mateixa Diputació, perquè tant ajuntaments com Govern Provincial estem assumint íntegrament una despesa que li correspon pagar a la Generalitat”.

És per això que la moció registrada pel Grup Popular demana a més a la Generalitat que modifique tota la normativa per a actualitzar a l’alça, amb efectes d’1 de gener de 2019, totes les ajudes a entitats i associacions i que estan relacionades amb el Salari Mínim Interprofessional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.