fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 estrenar脿 en 2021 un nou model de finan莽ament de l’atenci贸 prim脿ria per als municipis menors de 10.000 habitants

La Diputaci贸 de Castell贸 estrenar脿 en 2021 un nou model de finan莽ament de l’atenci贸 prim脿ria per als municipis menors de 10.000 habitants

La vicepresidenta explica a les alcaldesses i alcaldes de les localitats que la instituci贸 subscriur脿 contractes-programa per a costejar els equips base i les prestacions d’urg猫ncia.

La vicepresidenta de la Diputaci贸 de Castell贸 i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha convocat aquesta setmana per via telem脿tica als representants de les 124 poblacions castellonenques de menys 10.000 habitants per a informar-los del nou model de finan莽ament dels serveis socials municipals del que se’n beneficiaran a partir de 2021.

Puerta ha comunicat que des de l’1 de gener la instituci贸 provincial es far脿 c脿rrec de la pr脿ctica totalitat del cost del personal lligat als serveis socials i de les prestacions d’urg猫ncia, com s贸n les ajudes d’emerg猫ncia social, per a combatre la pobresa energ猫tica i d’atenci贸 domicili脿ria. Per a concretar aquesta nova relaci贸 interinstitucional es procedir脿 a la formalitzaci贸 d’un contracte-programa amb cada ajuntament, en el qual s’especificaran els detalls de les accions i el seu finan莽ament.

Per a la vicepresidenta es tracta “d’un gran avan莽 social” perqu猫 aquest model basat en la millora de l’efic脿cia de les prestacions permetr脿 dissenyar plans d’actuaci贸 a m茅s llarg termini i garantir l’ocupabilitat a quatre anys vista del personal adscrit a aquests serveis, amb totes les millores en quant a atenci贸 i la cura a persones que tot plegat comporta”.

Pel que fa al pagament del finan莽ament, la responsable de Benestar Social ha explicat que s’agilitzaran els tr脿mits perqu猫 els ajuntaments disposen al llarg del primer trimestre del 90 per cent de la quantitat que per poblaci贸 els pertoca. “Ens hem posat de l铆mit fins al 31 de mar莽 de 2021 per a signar els nous contracte-programa. 脡s essencial que aix铆 siga perqu猫 no podem permetre que els ajuntaments hagen d’avan莽ar bona part dels diners quan encara no han recaptat impostos o que el propi personal assumisca les seues despeses pr貌pies fins que arriben els recursos”.

Amb la introducci贸 d’aquest nou sistema, la Nova Diputaci贸 es posa al dia amb la normativa vigent en adaptar l’estructura de l’脿rea de Benestar Social a la llei auton貌mica de Serveis Socials Inclusius. Enguany, segons ha recordat, es van assumir les poblacions de fins a 6.000 habitants a trav茅s de subvencions directes als ajuntaments, per貌 ara, amb la inclusi贸 dels municipis de menys de 10.000, s’actualitzar脿 el model de relaci贸 per a adaptar-lo a la legislaci贸 valenciana.

En total, el cost de donar cobertura social als 124 dels 135 municipis de la prov铆ncia ascendeix a 4,2 milions d’euros, “un esfor莽 econ貌mic molt important per貌 que val molt la pena perqu猫 la nostra ciutadania 茅s la principal beneficiada”.

A banda de reunir-se amb les alcaldesses i alcaldes de les mancomunitats de serveis, Patricia Puerta tamb茅 s’ha entrevistat amb els equips de coordinaci贸 d’aquestes 脿rees, a fi d’informar-los del canvis que s’implantaran en l’脿rea social de la Diputaci贸 el pr貌xim exercici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.