Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló estudiarà fórmules de suport a les farmàcies rurals dins del seu pla per a combatre la despoblació

La Diputació de Castelló estudiarà fórmules de suport a les farmàcies rurals dins del seu pla per a combatre la despoblació

El president de la institució, José Martí, es reuneix amb el responsable del Col·legi Oficial de Farmacèutics, Sergio Marco, per a analitzar vies de col·laboració entre totes dues institucions.

Buscar fórmules per a atendre les necessitats de les farmàcies rurals i millorar les vies de col·laboració entre totes dues entitats per a fer campanyes de conscienciació i informació ciutadana són dos dels objectius que s’han marcat el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco, en la reunió mantinguda este matí en el Palau de les Aules.

José Martí ha traslladat la “màxima preocupació” de la nova Diputació per combatre la despoblació en l’àmbit rural, un dels reptes que s’ha marcat al capdavant de la institució provincial de la mà d’altres administracions, tant autonòmica com estatal i europea. En este sentit, considera fonamental analitzar la situació de les farmàcies en l’àmbit rural i fórmules que puguen estudiar-se per a ajudar la seua supervivència, sobretot tenint en compte que la província de Castelló compta amb nombrosos nuclis amb poca població.

Sobre este tema, al president de la Diputació ha destacat que “la nostra premissa estos quatre anys serà bolcar-nos en l’ajuda als pobles petits, perquè continuen comptant amb els serveis sociosanitaris bàsics, i les farmàcies estan per descomptat dins d’este àmbit”.

Sergio Marco ha expressat a José Martí la preocupació dels farmacèutics de l’interior de la província per continuar donant una atenció de qualitat als veïns dels pobles petits. En esta línia, ha incidit sobretot en les 36 farmàcies de les comarques de Castelló reconegudes amb la categoria de Viabilitat Econòmica Compromesa (VEC), que són aquelles que no tenen població suficient per a tenir ingressos suficients, tant de venda de medicaments lliure com els de recepta”. Segons Marco, el Govern va aprovar unes ajudes mensuals per a estes oficines que s’han quedat sense actualitzar des de 2011. Per este motiu considere necessari que a nivell estatal s’actualitzen estes subvencions.

Una altra de les preocupacions del sector, per a les farmàcies amb menys recursos, és el fet d’haver d’assumir els costos del Sistema de Verificació de Medicaments en aplicació de les normatives europees. Marco planteja en este cas vies de col·laboració de les institucions públiques.

D’altra banda, avançar en l’arribada d’internet a tots els racons de la província, perquè totes les farmàcies puguen gestionar millor el seu dia a dia és un altre dels temes que ha traslladat Sergio Marco en la seua trobada amb José Martí, qui ja ha deixat clar que per a la Diputació és objectiu destacat que internet estiga present amb qualitat en totes les comarques.

Sergio Marco ha aprofitat la visita per a presentar-li al president de la Diputació una jornada de debat sobre el futur de la farmàcia que el Col·legi de Farmacèutics de Castelló celebrarà al setembre en la capital de la Plana. Este esdeveniment sorgeix, segons ha explicat Marco, en complir-se l’any passat el desé aniversari de la implantació de la recepta electrònica a Castelló, província que va ser pionera en la Comunitat Valenciana. “El que volem és fer un balanç i analitzar el futur de la farmàcia espanyola”, ha assenyalat Marco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.