fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 planifica el full de ruta per a garantir el prove茂ment d’aigua potable a l’interior si persisteix la sequera

La Diputaci贸 de Castell贸 planifica el full de ruta per a garantir el prove茂ment d’aigua potable a l’interior si persisteix la sequera

La instituci贸 contempla la possibilitat d’ampliar en cas de necessitat la dotaci贸 econ貌mica de les ajudes als ajuntaments, ja que el subministrament a les llars 茅s una compet猫ncia municipal.

La Diputaci贸 de Castell贸 ja est脿 treballant perqu猫 tots els pobles de la prov铆ncia tinguen garantit a l’estiu el prove茂ment d’aigua, en un moment de forta calor en el qual, a m茅s, sol incrementar-se de manera substancial la poblaci贸 en l’脿mbit rural. Aix铆 ho ha posat de manifest el president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, al final de la reuni贸 que ha mantingut amb els t猫cnics de la instituci贸, al costat del diputat provincial delegat de l’脿rea de Sostenibilitat, Ignasi Garcia. Mart铆 ha assenyalat que l’objectiu 茅s ajudar al fet que els ajuntaments puguen garantir el prove茂ment hum脿 d’aigua potable, mat猫ria que 茅s de compet猫ncia municipal.

脡s una reuni贸 que segons Mart铆 s’ha convocat 芦perqu猫 les institucions tenen l’obligaci贸 d’avan莽ar-se a les situacions que puguen produir-se, m脿ximament en un moment com l’actual de diversos mesos de sequera禄.

El que s’ha fet en la trobada de hui 茅s valorar en quins llocs de la prov铆ncia podrien produir-se problemes i planificar les empreses i llocs de prove茂ment als quals es podria rec贸rrer.

Tradicionalment, solen presentar-se problemes per al prove茂ment i 茅s necessari rec贸rrer a camions cisterna en llocs com Benafigos i Xodos, als quals els t猫cnics es refereixen com ‘la zona zero’, encara que els serveis t猫cnics de la Diputaci贸 estan alerta per a atallar qualsevol altra situaci贸 similar que puga produir-se en altres punts de la geografia provincial.

Mart铆 ha explicat que la Diputaci贸 t茅 previstes ajudes als ajuntaments per al prove茂ment d’aigua en moments de dificultat, i que si fora necessari es recorreria a una modificaci贸 de cr猫dit pressupost脿ria per a incrementar aquestes partides.

Leave a Reply

Your email address will not be published.