fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 i la UJI creen una C脿tedra de Centres Hist貌rics per a ajudar als municipis a posar en valor el seu patrimoni

La Diputaci贸 i la UJI creen una C脿tedra de Centres Hist貌rics per a ajudar als municipis a posar en valor el seu patrimoni

Pret茅n facilitar que estudiants formats que investiguen i treballen en la recuperaci贸 del patrimoni cultural municipal.

La Diputaci贸 de Castell贸 i la Universitat Jaume I han creat una C脿tedra de Centres Hist貌rics per a ajudar als municipis a posar en valor el seu patrimoni cultural. Aix铆, amb aquesta nova iniciativa per a la qual el Govern Provincial aportar脿 35.000 euros anuals, s’oferir脿 que un bon nombre d’estudiants universitaris formats analitzen, estudien i desenvolupen treballs de recerca i assessorament en els municipis de Castell贸.

Amb a莽貌, la Diputaci贸 pret茅n ajudar als pobles a posar en valor el seu patrimoni hist貌ric i cultural com a aposta per posicionar la singularitat castellonenca en cadascuna de les seues expressions art铆stiques i patrimonials.

Aix铆, a trav茅s del conveni de col路laboraci贸 signat aquesta mateixa setmana entre el president de la Diputaci贸 de Castell贸, Javier Moliner, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, concreta que l’assessorament abastar脿 aspectes de conservaci贸 patrimonial (plans especials, registres, catalogacions, inventariats, estudis de viabilitat, patol貌gics, de conservaci贸 i manteniment) desenvolupats per alumnes d’煤ltim curs del Grau d’Arquitectura T猫cnica mitjan莽ant el desenvolupament d’unes estades en pr脿ctiques en la pr貌pia Diputaci贸 o en els Municipis que aix铆 els sol路liciten.

El president de la Diputaci贸, Javier Moliner, s’ha congratulat “de l’excel路lent relaci贸 que t茅 el Govern Provincial amb la Universitat Jaume I i per l’aposta de crear iniciatives com aquesta que bolquen coneixement sobre el territori. Iniciatives que permeten que des de la universitat, des dels 脿mbits cient铆fics i t猫cnics es puga col路laborar i contribuir al millor desenvolupament territorial de la prov铆ncia de Castell贸. Crec que aqueixa transfer猫ncia de coneixement entre el major centre de generaci贸 de talent que 茅s la Universitat i el territori provincial al que d贸na servei aquest Govern Provincial 茅s un repte fonamental per al qual seguirem treballant i pel qual sempre apostarem”.

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha mostrat la seua “satisfacci贸 per la signatura d’aquest conveni que suposa la creaci贸 d’una c脿tedra gr脿cies a la confian莽a dipositada per la Diputaci贸 en la Universitat perqu猫 fa莽a aquesta labor, la de generar coneixement i bolcar-ho en el territori, la qual cosa implica una projecci贸 de prosperitat en molts sentits per貌 sobretot en una, una prosperitat cultural que crec que el territori provincial necessita i que va vinculat a la prosperitat econ貌mica. 脡s molt satisfact貌ria la col路laboraci贸 permanent que mantenen ambdues institucions, reconeixem de fet aquesta col路laboraci贸 amb la medalla a la Diputaci贸, i esperem que l’engegada d’aquesta nova C脿tedra siga beneficiosa per a tots i, sobretot, per als municipis de la prov铆ncia de Castell贸”.

Entre els projectes i activitats a desenvolupar en aquesta C脿tedra, es contemplen tant activitats formatives, com de divulgaci贸 i transfer猫ncia del coneixement, com a projectes de recerca i desenvolupament.

Bons resultats en la col路laboraci贸 amb Camins del Penyagolosa
La suma de sinergies Diputaci贸-UJI en mat猫ria de conservaci贸 del patrimoni no 茅s nova, sin贸 que ja s’ha materialitzat en interessants projectes com Camins del Penyagolosa. Aquesta uni贸 d’esfor莽os ha perm猫s que el projecte Camins del Penyagolosa passada a l’脿mbit del coneixement universitari a trav茅s del curs d’estiu de la UJI ‘Paisatge, etnografia i rituals. Caminant cap a la UNESCO’ que va tenir molt 猫xit l’estiu de 2015 i que va permetre divulgar entre la comunitat cient铆fica el treball que s’est脿 desenvolupant per a presentar la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.