fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 millora les instal路lacions del Museu MACVAC de Vilafam茅s

La Diputaci贸 millora les instal路lacions del Museu MACVAC de Vilafam茅s

El Govern Provincial ha actuat a l’edifici per millorar la seguretat al Pati del Museu i esmenar defici猫ncies.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha actuat en el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafam茅s per millorar l’accessibilitat i seguretat al Pati del Museu i esmenar les petites defici猫ncies detectades per la direcci贸 del MACVAC i traslladades al Govern Provincial en l’煤ltima visita a l’espai muse铆stic.

Aix铆, tal com ha explicat el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, una vegada conegudes les necessitats d'”aquest contenidor d’art contemporani de refer猫ncia m茅s enll脿 de la nostra prov铆ncia”, des de la instituci贸 provincial s’han escom茅s “amb la major dilig猫ncia possible” les intervencions necess脿ries.

D’una banda, tal com ha pogut comprovar de primera m脿 Surts despr茅s de visitar el museu al costat de la directora d’aquest, Rosa Torrent, s’ha actuat al pati del museu per millorar el seu grau d’accessibilitat i garantir la seguretat dels visitants i les obres all铆 exposades “millorant d’esta manera l’experi猫ncia dels qui descobreixen la immillorable col路lecci贸 que atresora el MACVAC”.

Per a aix貌, s’han assegurat les peces escult貌riques el grau de les quals d’estabilitat es considerava insuficient. A m茅s, davant els elevats desnivells que el pati presenta s’han instal路lat baranes, de vidre de seguretat i muntants d’acer inoxidable en la part interior del pati i met脿l路lica de ferro massissa.

A esta actuaci贸 xifrada en prop de 6.400 euros, cal sumar les obres tamb茅 finan莽ades pel Govern Provincial dins “del comprom铆s adquirit amb Vilafam茅s, amb el museu i amb la seua promoci贸 i real莽ada”, per combatre les petites defici猫ncies detectades a l’interior de l’espai muse铆stic.

D’esta manera, per combatre-les petites taques d’humitats de capil路laritat en el mur de c脿rrega s’ha efectuat la col路locaci贸 d’un env脿 format per dues plaques de guix laminat de 15+15mm hidr貌fugues, amb estructura suporte met脿l路lica refor莽ada.

Actuacions totes elles necess脿ries, ja que, tal com ha afegit el vicepresident provincial, “el MACVAC, i l’art actual que atresora, s’ha convertit ja en un element diferencial del territori, no solament per a Vilafam茅s sin贸 per a tota la prov铆ncia, a m茅s d’en un pol d’atracci贸 tur铆stic que atreu riquesa i ajuda a dinamitzar la prov铆ncia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.