fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 potencia nous sistemes de depuraci贸 m茅s moderns, eficaces i sostenibles

La Diputaci贸 potencia nous sistemes de depuraci贸 m茅s moderns, eficaces i sostenibles

Ha organitzat una jornada amb Facsa i la Epsar per fomentar la construcci贸 d’aiguamolls artificials als pobles petits

La Diputaci贸 de Castell贸 ha organitzat una jornada especialitzada per potenciar la construcci贸 i explotaci贸 de nous sistemes de depuraci贸 m茅s moderns, eficaces i sostenibles. Es tracta d’una necessitat cada vegada m茅s evident en el si de la Uni贸 Europea, per la qual cosa ha celebrat esta jornada encaminada a t猫cnics del sector, juntament amb Facsa i la Epsar.

La problem脿tica de la introducci贸 d’elements contaminants en els tractaments de depuraci贸 d’aig眉es 茅s alguna cosa que preocupa molt al Govern Provincial. Tant 茅s aix铆, que ja disposa de tres aiguamolls artificials per depurar aigua, concretament a Fuente la Reina, Castillo de Villamalefa i Vilanova de la Reina.

“Els aiguamolls artificials aprofiten els mecanismes propis de la naturalesa per depurar, amb sistemes m茅s sostenibles i amb menor cost energ猫tic”, ha explicat Juan Bautista Juan, diputat responsable del Cicle de l’Aigua en la Diputaci贸 de Castell贸. Aix铆, ha destacat que “hem portat a Juan Jos茅 Sales Rodr铆guez, el principal expert de tota Espanya en el disseny i construcci贸 d’aiguamolls artificials”, en els quals no necessitat d’energia i es minimitza l’impacte mediambiental.

En les jornades tamb茅 ha participat Ignacio Sang眉esa, cap de l’脿rea t猫cnica de la Diputaci贸, precisament per fer valdre el treball en la gesti贸 de la depuraci贸 en petits municipis de la prov铆ncia de Castell贸. Cal tenir en compte que el pressupost ascendeix a gaireb茅 sis milions d’euros en el que fa refer猫ncia a gesti贸 i explotaci贸 d’estacions depuradores. La Diputaci贸 gestiona actualment 97 estacions depuradores de tot tipus en municipis de menys de 5.000 habitants i engegar脿 tres m茅s este any -a Herbers, Barraques i Xodos-. A m茅s, t茅 projectades altres dos a Matet i Argeleta, amb l’objectiu de complir amb el seu prop貌sit de garantir la depuraci贸 de l’aigua en els 117 municipis castellonencs amb menys de 5.000 habitants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.