Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació preservarà el llegat de Matilde Salvador que li ha donat la seua família per a acostar-ho als castellonencs

La Diputació preservarà el llegat de Matilde Salvador que li ha donat la seua família per a acostar-ho als castellonencs

Moliner agraeix a la família que haja triat l’arxiu de la Diputació per a conservar les més de 8.000 fotografies històriques.

La Diputació de Castelló preservarà i posarà en valor el llegat fotogràfic de Matilde Salvador que li ha sigut donat per la seua família per a acostar-ho als castellonencs. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha agraït a la filla de la il·lustre compositora castellonenca, Matilde Asencio Salvador, que haja triat a la Diputació per a conservar tan preuat llegat compost per més de 8.000 fotografies i que a partir d’ara passaran a formar part de l’arxiu de la Diputació.

“Vull traslladar-vos el nostre agraïment per la confiança dipositada en la Diputació. El Compromís de la seguretat i la certesa que dedicarem tota la nostra cura perquè estiga el millor conservat possible. La seguretat que tots els castellonencs podran accedir a esta documentació tan important per a entendre el que ha sigut el Castelló dels últims anys. I amb l’obligació que des d’avui acceptem de traslladar a les futures generacions aqueixos valors de passió, orgull i coratge per Castelló que Matilde ens va ensenyar a tots i que avui des d’este Govern Provincial fem els nostres per a traslladar-los a la gent que ve”.

Amb aqueixes paraules Moliner s’ha dirigit als familiars de Matilde Salvador als qui ha assegurat que “no hi ha millor forma de començar la commemoració del centenari del naixement de la nostra compositora més universal que este regal que la família de Matilde heu volgut fer a la gent de Castelló. Cuidar com mereix i donar a conèixer al món este arxiu serà l’humil homenatge que des d’este Govern Provincial li rendirem a Matilde, a la seua família i a la cultura de Castelló. Moltíssimes gràcies per esta donació que engrandirà Castelló, que és al que es va dedicar Matilde”.

En l’emotiu acte de signatura de la donació i homenatge a Matilde Salvador que ha tingut lloc este matí en el Palau Provincial, la filla de la il·lustre compositora, Matilde Asencio Salvador, ha agraït a la Diputació “el privilegi que és per a la família que hagen acceptat este material que és de tres o quatre generacions de la meua família, tan lligada a Castelló. És una sort tenir el servei de la Diputació que treballa amb tanta professionalitat i saber que tot este material estarà a l’abast de tots aquells que s’interessen per esta part de la història de Castelló a la qual la meua família ha estat tan vinculada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.