fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un assaig sobre el populisme o l鈥檃n脿lisi del fenomen Electrodance entre les pr貌ximes novetats del Magn脿nim

Un assaig sobre el populisme o l鈥檃n脿lisi del fenomen Electrodance entre les pr貌ximes novetats del Magn脿nim

鈥淟a cara secreta de la pol铆tica valenciana鈥, 鈥淗istorietes valencianes del segle XIX鈥, o la tesi d鈥橝bel Soler sobre l鈥檃utoria del Curial: les 煤ltimes obres previstes que pretenen aprofundir en el pensament i la investigaci贸 de la societat valenciana.

La Instituci贸 Alfons el Magn脿nim-Centre Valenci脿 d鈥橢studis i d鈥橧nvestigaci贸, ja ha fet p煤bliques les novetats que tenen preparades per a finals d鈥檃ny i principis del 2019.

Una col路lecci贸 vinculada a les ci猫ncies socials
La Instituci贸 Alfons el Magn脿nim reeditar脿 la versi贸 de 1982 de La cara secreta de la pol铆tica valenciana, de Jes煤s Sanz, un text que ofereix una visi贸 cronol貌gica, per貌 tamb茅 de les causes i conseq眉猫ncies d鈥檜ns fets b脿sics del per铆ode que abasta des de la Transici贸 valenciana fins a l鈥櫭╬oca de la redacci贸 de l鈥橢statut de Benic脿ssim.

Per altra banda, Populisme. Una breu introducci贸, 茅s el llibre de Cas Mudde i Crist贸bal Rovira Kaltwasser que prepara la col路lecci贸 Debats i que detalla la definici贸 del concepte populisme. Explica quins s贸n els l铆ders populistes actuals aix铆 com la seua relaci贸 amb la democr脿cia. Ho fa mitjan莽ant una comparaci贸 de tend猫ncies pol铆tiques en diferents pa茂sos i reflexiona sobre les possibles conseq眉猫ncies a llarg termini d鈥檃questa pr脿ctica pol铆tica.

Tamb茅 l鈥檕bra Electrodance, d鈥橝ntonio Cambra Gonz谩lez, sobre estils culturals juvenils i la comunicaci贸 digital en la societat xarxa, aporta una visi贸 ampla per al coneixement de la societat en el seu conjunt.

Premis, assajos, i biografies
El Magn脿nim tamb茅 t茅 prevista la publicaci贸 del Premi Val猫ncia d鈥橝ssaig 2018 en la col路lecci贸 Estudis Universitaris: Vers la nova salut. Sinergies per a una sanitat millor al segle de la crisi, un assaig d鈥橝ntoni Corominas D铆az sobre els reptes del sistema sanitari que explora nous enfocaments de gesti贸 i finan莽ament per al nostre sistema de salut.

Tamb茅 es podr脿 trobar prompte a les llibreries Historietes valencianes del segle XIX: els pioners del tebeo de Jordi Giner Monfort, dins de la col路lecci贸 Fonaments, un treball pioner que recull una selecci贸 de les primeres historietes i il路lustracions aparegudes a la premsa valenciana. La biografia de Constant铆 Llombart, de Josep Enric Estrela, o el llibre col路lectiu d鈥檋omenatge Tots els colors de Josep-Vicent Marqu茅s, tamb茅 estan entre les principals novetats del Magn脿nim.
Per 煤ltim, Enyego d鈥櫭valos i l鈥檃utoria del Curial, d鈥橝bel Soler, 茅s un resum de la tesi d鈥檃quest autor medievalista al voltant de l鈥檃utoria del Curial, una novel路la de cavalleries i amors cl脿ssica de les lletres catalanes i europees. Per a Soler, l鈥檃utor no pot seguir considerant-se an貌nim, ja que segons explica, totes les proves porten a afirmar que Enyego d鈥櫭valos, camarlenc d鈥橝lfons el Magn脿nim, va ser l鈥檈scriptor de l鈥檕bra.

Nova col路lecci贸 de periodisme
Respecte de l鈥檃ny 2019, la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim t茅 previst traure una nova col路lecci贸 que tracta temes socials des d鈥檜n punt de vista period铆stic. El t铆tol que l鈥檕bri ser脿 La Brigada Pol铆tico-Social, obra guanyadora de les beques de periodisme i d鈥檌nvestigaci贸 Josep Torrent, atorgades pel Magn脿nim i la Uni贸 de Periodistes. Li seguir脿 El S脿hara, la terra promesa, de Vicent Garcia Dev铆s.

Tamb茅 es preveu la publicaci贸 de la Poesia Completa, de Jaume P茅rez Montaner o l鈥檕bra de Tono Vizca铆no A la recerca dels or铆gens, el passat ib猫ric en l鈥檌maginari col路lectiu valenci脿, una revisi贸 de l鈥櫭簊 historiogr脿fic del nostre passat. El cercle m脿gic, assaig i estudis, des de l鈥檃ntropologia social, de Joan Francesc Mira, 茅s un recull d鈥檃rticles publicats en diferents mitjans que estar脿 disponible en els pr貌xims mesos. Per 煤ltim, el Magn脿nim tamb茅 oferir脿 molt prompte al seu cat脿leg l鈥檈xhaustiva investigaci贸 de Manual Aznar sobre el Segundo Congreso Internacional de Escritores por la Defensa de la Cultura (Valencia-Madrid-Barcelona-Par铆s, 1937).

Setanta anys del Magn脿nim
Amb motiu del setanta aniversari de la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim, es publicaran dos llibres: La Instituci贸 Alfons el Magn脿nim: setanta anys de cultura valenciana, coordinat per Gustau Mu帽oz, i Poder y representaci贸n en la figura de Alfonso el Magn谩nimo (1416-1458), de Gema Capilla Aled贸n.

Leave a Reply

Your email address will not be published.