fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La diversitat de les platges de Borriana ha de ser un recurs i un punt diferencial a preservar

La diversitat de les platges de Borriana ha de ser un recurs i un punt diferencial a preservar

Així ho han traslladat les regidories de Poblats Marítims i Turisme als veïns del Grau en la trobada celebrada entre ambdues parts.

«Per història, per respecte a l’entorn físic i per lògica turística la platja del Grau de Borriana seguirà sent com fins ara, un lloc on es puga combinar el gaudi dels turistes i banyistes amb les peculiaritats i característiques naturals pròpies de paratge».

Eixe ha sigut el missatge traslladat pels representants municipals, Vicent Aparisi i Santi Zorío a l’Associació de Veïns del Grau de Borriana en la reunió celebrada esta setmana entre ambdues parts, on s’ha analitzat l’actual situació de la platja i s’han argumentat les diferents raons per les quals «no té cap sentit intentar convertir la zona en una platja d’arena, ja que l’única vegada que es va intentar en vint anys va quedar demostrat que seria anar en contra del cicle natural, i per tant, s’estarien dilapidant recursos municipals per a un projecte que, a més, perjudicaria la diversitat de la nostra zona costanera», com va deixar ben clar Aparisi. El mateix regidor ha informat als veïns sobre les labors especials que enguany s’han decidit implementar especialment per a la platja del Grau, ja que «a més del condicionament total de la zona que ja hem realitzat amb la maquinària pertinent fins en tres ocasions, enguany s’han augmentat les labors de neteja, ja que si anteriorment els caps de setmana solament es realitzaven de forma manual, en el que portem d’estiu també s’està actuant cada dissabte i diumenge amb la maquinària disponible per a millorar els serveis».

Per últim, tant Aparisi com Zorío han explicat les nombroses raons per les quals «és clau mantenir l’aspecte i les característiques de la platja del Grau com fins ara, ja que intentar convertir la platja en una zona d’arena és absolutament inviable. Va en contra del procés natural d’acumulació de sediments, i per tant, seria malgastar hores i hores de treball i recursos municipals per a una platja que en unes hores tornaria de forma natural al seu estat actual». A més, «és una riquesa més per a la nostra costa disposar de la gran quantitat de metres de platja d’arena amb les quals comptem tant en l’Arenal com en la Malvarrosa, i comptar amb una zona de pedra rodada, ja que també hi ha veïns, veïnes i turistes que prefereixen eixe tipus de platja».

Així, «la diversitat de les nostres platges, amb més d’un quilòmetre d’arena i 350 metres de pedra rodada, el cicle natural d’acumulació de sediments i mantenir la platja del Grau com a diferencial dins del conjunt de la façana marítima borrianenca, són arguments més que de pes per a no anar contra natura i preservar la diversitat en l’oferta de sol i platja de la nostra ciutat», com han conclòs els representants municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.