fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La llista d’espera quirúrgica se situa en 90 dies de mitjana a la Comunitat Valenciana

La llista d’espera quirúrgica se situa en 90 dies de mitjana a la Comunitat Valenciana

El temps d’espera mitjà per a ser intervingut en la sanitat pública valenciana disminueix nou dies respecte a l’anterior trimestre.

El sistema sanitari públic valencià facilita des de 2016 les dades de l’evolució de la llista d’espera quirúrgica de forma trimestral.

Per especialitats, l’espera mitjana és de 78 dies per a cirurgia general, 60 per a ginecologia, 76 per a oftalmologia, 65 per a otorinolaringologia, 112 per a traumatologia, 70 per a urologia, 34 per a cirurgia cardíaca, 124 per a cirurgia vascular, 81 per a cirurgia maxilofacial, 110 per a cirurgia pediàtrica, 114 per a cirurgia plàstica, 93 per a cirurgia toràcica i 45 per a dermatologia, entre altres.

Per patologies, l’espera és de 76 dies per a cataractes, 67 per a hèrnia inguinal, 110 per a pròtesi de maluc, 121 per a pròtesi de genoll, 100 per a artroscòpia, 134 per a varices, 72 per a colecistectomia, 107 per a hàl·lux valgus, 64 per a adenoamigdalectomía, 68 per a hipertròfia benigna de pròstata, 68 per a quist pilonidal, 100 para fimosis i 68 per a túnel carpiano, entre altres.

Es consideren en llista d’espera quirúrgica (LEQ) a tots els pacients d’un procediment quirúrgic diagnòstic o terapèutic no urgent acceptat pel pacient i para la realització del qual es té prevista la utilització de quiròfan en algun dels hospitals de referència i d’àrea públics de la Comunitat Valenciana.

La demora és el temps mitjà, expressat en dies, que porten esperant els pacients pendents d’intervenció, des de la data d’entrada en el registre fins avui final del període d’estudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.