fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de Benicarl贸 s’incorpora a la lluita contra la viol猫ncia de g猫nere

La Policia Local de Benicarl贸 s’incorpora a la lluita contra la viol猫ncia de g猫nere

L’Ajuntament de Benicarl贸 i el Ministeri de l’Interior han signat un conveni per a incorporar la Policia Local en la coordinaci贸 de les actuacions de les forces de seguretat en temes de viol猫ncia de g猫nere. El conveni garanteix la seguretat de les v铆ctimes i n’evita l’exposici贸 repetida davant de les diferents forces de seguretat.

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha fet un pas m茅s enll脿 en la lluita contra la viol猫ncia de g猫nere i ha firmat un conveni amb la Secretaria d’Estat d’Interior per tal d’incorporar el cos de la Policia Local al sistema de seguiment integral en casos de viol猫ncia de g猫nere. En virtut d’aquest conveni, la Policia, que en principi no t茅 compet猫ncies en viol猫ncia de g猫nere, participar脿 en el repartiment de les v铆ctimes i, a m茅s, tindr脿 acc茅s a la base de dades VioGen, de nivell nacional, que gestiona la secretaria d’estat d’Interior.

En principi, la tasca de la Policia Local se centrar脿 en les v铆ctimes considerades de nivell baix (en una escala de baix, mig, alt i extrem) i permetr脿 una major coordinaci贸 amb la Gu脿rdia Civil i la resta de cossos i forces de seguretat implicats en la viol猫ncia de g猫nere. A nivell pr脿ctic, aquesta major coordinaci贸 implicar脿 una millor atenci贸 a les v铆ctimes i evitar脿 que hagen de repetir les declaracions davant dels diferents cossos de seguretat.

L’acord tamb茅 permetr脿 la possibilitat de crear una taula psicosocial on estaran presents t猫cnics de la Regidoria de Benestar Social, l’oficina del delicte, el Centre Dona 24 hores, Creu Roja, i totes aquelles entitats que tenen alguna compet猫ncia en serveis socials.

Tant l’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, com el subdelegat del Govern, David Barelles, s’han mostrat molt satisfets per aquest acord, at茅s que 茅s un tema que 芦preocupa a tots els nivells禄. 芦Estem segurs -ha dit l’alcaldessa- que ser脿 un acord molt positiu per a totes les parts i especialment per a les v铆ctimes禄.

De les 59 dones que actualment tenen protecci贸 a Benicarl贸, 56 estan en l’escala de risc no apreciat o baix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.