fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local de Borriana incorpora un dron tèrmic

La Policia Local de Borriana incorpora un dron tèrmic

La nova aeronau resultarà de gran utilitat per a donar suport a dispositius de busca de persones, fins i tot de nit o en llocs de difícil accés.

La Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) de la Policia Local de Borriana ha incorporat recentment una nova aeronau al servei, de similars característiques i prestacions al dron ja disponible des del passat estiu. Però, en el cas del nou dron, amb la incorporació d’una càmera amb visor tèrmic capaç de vore el terreny fins i tot en la foscor i, sobretot, oferir una imatge termogenerada que distingeix els cossos i superfícies atenent a la temperatura que generen.

Segons ha explicat el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, l’equipament del nou dron “resultarà de gran utilitat per a donar suport als dispositius de busca de persones, fins i tot de nit o en llocs de difícil accés”, i també per a “complementar determinats serveis de vigilància, atès que la foscor no és un obstacle per al nou dispositiu de la creixent flota d’aeronaus de la Policia Local de Borriana”.

La inversió en aquest equip, ha destacat l’alcaldessa i edil de Seguretat, Maria Josep Safont, té la finalitat de “continuar donant suport a la labor de la Policia Local”, i ha afegit que es tracta d’“una ferramenta més que pot resultar molt útil per a millorar la seguretat dels ciutadans i reforçar-ne la vigilància”.
De fet, l’efectivitat a Borriana d’aquests artefactes ja s’ha comprovat en altres casos, com ara la vigilància de les platges en la temporada de bany, la supervisió de les mesures contra la Covid en entorns com els mercats municipals, els operatius policials de control, la investigació d’accidents de trànsit, així com en “altres aplicacions en què aquesta tecnologia pot ser de gran ajuda per als cossos de seguretat”, ha precisat el cap de la Policia Local.

D’altra banda, ha recordat que el nou dron tèrmic disposa, a més, de característiques similars al “polivalent quadrocòpter actual de la Policia Local, com la capacitat de realitzar vols a 4km de distància o la incorporació d’accessoris com ara dispositius de megafonia per a comunicar missatges, focus de llum per a operar en zones fosques o llums estroboscòpiques per a fer tasques de patrullatge”.

La pandèmia ha posat en relleu l’aplicació d’aquesta tecnologia en els serveis de seguretat municipal, ja que permet cobrir grans extensions amb menys temps i, a més, proporcionen una perspectiva nova i, sobretot, ha puntualitzat Francisco Javier Catalán “garanteix una reacció molt més ràpida, cas que hi

Leave a Reply

Your email address will not be published.