fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Policia Local de l’Alcora informa els pares sobre els riscos del mal 煤s d’Internet i les xarxes socials

La Policia Local de l’Alcora informa els pares sobre els riscos del mal 煤s d’Internet i les xarxes socials

La Policia Local de l’Alcora ha dut a terme la confer猫ncia “Riscs i consells per a pares sobre Internet” amb l’objectiu d’informar els pares i tutors sobre els riscos derivats del mal 煤s d’Internet, incidint sobretot en les edats compreses entre els 10 i els 16 anys i la utilitzaci贸 de les xarxes socials – Facebook, Twitter, Instagram- i de les aplicacions m茅s conegudes com Whatsapp, Line, Telegram, etc.

La confer猫ncia, impartida pels agents Javier Portal i Lorena Ojeda al col路legi Pu茅rtolas Pardo i el centre p煤blic de formaci贸 de persones adultes ‘Tirant lo Blanc’, ha comptat amb una gran acceptaci贸. Es tracta d’una iniciativa que s’inclou en el marc del programa EMIA de mediaci贸 escolar que la Policia Local est脿 realitzant en els distints instituts de la localitat.

Els agents han compartit amb els pares informaci贸 del material que s’explica als menors als instituts, com la import脿ncia de la privacitat en Internet i els riscos que existixen com el Ciberacosament (Ciberbullying), el Sexting i el Grooming. Conceptes que desconeixien els pares i que la Policia Local considera molt important que siguen coneixedors, tant en qu猫 consistixen, com la manera d’afrontar-los si es troben amb algun dels casos mencionats.

Tamb茅 es va tractar en la confer猫ncia els diferents m猫todes de control parental que existixen i es va incidir en la import脿ncia de l’educaci贸, com per exemple, “navegar” junts pares i fills o elaborar un reglament amb normes clares per a l’煤s d’Internet a casa (horaris, duraci贸 de la connexi贸 amb els seus fills, etc.).

Finalment, es van explicar els passos que s’ha de seguir si un fill 茅s v铆ctima de Ciberacosament, aix铆 com si 茅s agressor, recomanant per a estos casos dedicar un temps a compartir Internet amb el menor a partir d’edats primerenques, ja que si el menor s’ha connectat a soles, quan tinga un problema no buscar脿 suport en la fam铆lia.

L’objectiu 茅s que els pares, tutors i adults recolzen als menors en les noves tecnologies, ja que reporta en beneficis de comunicaci贸 en l’脿mbit familiar, escolar i de tota la comunitat, destaquen des de la Policia Local de l’Alcora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.