fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Policia Local de l’Alcora informa els pares sobre els riscos del mal ús d’Internet i les xarxes socials

La Policia Local de l’Alcora informa els pares sobre els riscos del mal ús d’Internet i les xarxes socials

La Policia Local de l’Alcora ha dut a terme la conferència “Riscs i consells per a pares sobre Internet” amb l’objectiu d’informar els pares i tutors sobre els riscos derivats del mal ús d’Internet, incidint sobretot en les edats compreses entre els 10 i els 16 anys i la utilització de les xarxes socials – Facebook, Twitter, Instagram- i de les aplicacions més conegudes com Whatsapp, Line, Telegram, etc.

La conferència, impartida pels agents Javier Portal i Lorena Ojeda al col·legi Puértolas Pardo i el centre públic de formació de persones adultes ‘Tirant lo Blanc’, ha comptat amb una gran acceptació. Es tracta d’una iniciativa que s’inclou en el marc del programa EMIA de mediació escolar que la Policia Local està realitzant en els distints instituts de la localitat.

Els agents han compartit amb els pares informació del material que s’explica als menors als instituts, com la importància de la privacitat en Internet i els riscos que existixen com el Ciberacosament (Ciberbullying), el Sexting i el Grooming. Conceptes que desconeixien els pares i que la Policia Local considera molt important que siguen coneixedors, tant en què consistixen, com la manera d’afrontar-los si es troben amb algun dels casos mencionats.

També es va tractar en la conferència els diferents mètodes de control parental que existixen i es va incidir en la importància de l’educació, com per exemple, “navegar” junts pares i fills o elaborar un reglament amb normes clares per a l’ús d’Internet a casa (horaris, duració de la connexió amb els seus fills, etc.).

Finalment, es van explicar els passos que s’ha de seguir si un fill és víctima de Ciberacosament, així com si és agressor, recomanant per a estos casos dedicar un temps a compartir Internet amb el menor a partir d’edats primerenques, ja que si el menor s’ha connectat a soles, quan tinga un problema no buscarà suport en la família.

L’objectiu és que els pares, tutors i adults recolzen als menors en les noves tecnologies, ja que reporta en beneficis de comunicació en l’àmbit familiar, escolar i de tota la comunitat, destaquen des de la Policia Local de l’Alcora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.