fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló recuperarà la línia d’autobús que connecta l’estació de tren amb Borrull i l’allargarà fins a Grapa

Castelló recuperarà la línia d’autobús que connecta l’estació de tren amb Borrull i l’allargarà fins a Grapa

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, anuncia canvis en el servei de transport públic per assolir una major eficiència i afavorir el seu ús.

El nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castelló, ara en fase d’estudi, contempla recuperar l’antiga línia 9 d’autobús que connectava l’estació de tren i la plaça Borrull però amb una millora afegida: perllongar el recorregut fins a Grapa. El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha explicat que aquesta mesura s’emmarca dins d’una primera fase de reestructuració del servei d’autobús urbà de la ciutat de Castelló “amb l’objectiu de millorar el transport públic, guanyar en eficiència i afavorir a més població”.

La línia 9 d’autobús va desaparèixer amb l’entrada en servei del TRAM, que des de desembre de 2014 uneix la ciutat d’Oest a Est entre la Universitat Jaume I i el Grau. “Una vegada aprovat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, dins del que s’inclou la reordenació del transport públic amb autobús, es recuperarà aquesta línia 9 amb la millora afegida de perllongar l’itinerari fins al barri de Grapa per a atendre a un major nombre de població i afavorir així l’ús del transport públic en els desplaçaments urbans”.

La recuperació d’aquesta línia s’ha proposat arran dels resultats de les enquestes realitzades a usuaris, que segueixen demandant aquest trajecte. “Anteriorment anava de Renfe al centre però volem perllongar el recorregut fins a Grapa per a millorar el servei”, ha insistit el regidor de Mobilitat.

No serà aquest l’únic canvi en les línies d’autobús. També s’ha plantejat crear dues línies circulars que connectaran la zona Sud de la ciutat amb l’Hospital General per un recorregut menys cèntric. Simó ha argumentat que “tots els cànons de mobilitat recomanen disposar d’aquest tipus de línies circulars que, a més, en algunes de les parades connectaran amb altres línies”.

Segons ha afegit el regidor Rafa Simó, “la proposta de reordenació del transport urbà contempla una segona fase de potenciació fins a 2021 que se centrarà en l’increment de vehicles per a millorar freqüències, atendre noves demandes i incrementar l’ús del bus urbà com a mitjà de transport”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.