fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La regeneració d’Almassora “descansa” després de completar el 90% del projecte

La regeneració d’Almassora “descansa” després de completar el 90% del projecte

El Servei Provincial de Costes finalitza la construcció de les dues esculleres de la platja de Benafelí.

El projecte de regeneració de la platja d’Almassora complirà amb el descans estival acordat després d’aconseguir l’execució del 90% de les obres requerides. L’impuls donat pel Servei Provincial de Costes i la nova empresa concessionària en els últims mesos als treballs ha fet possible que, el dia d’avui, haja finalitzat la construcció de les dues esculleres situades en la platja de Benafelí.

Així doncs, i tal com van pactar l’equip de govern i Costes amb els representants dels col·lectius veïnals del districte marítim, les obres pararan des de hui fins al pròxim 1 de setembre. Les tanques han sigut retirades i els banyistes ja poden gaudir de la totalitat de la platja.

La pròrroga de dues setmanes concedida per l’Ajuntament d’Almassora per a la realització dels treballs durant el mes de juliol ha permès “un avanç considerable en el projecte, que en només dos mesos ha passat del 40 al 90% d’execució”, ha confirmat la regidora de Platges, Amaya Gómez. L’edil ha agraït “la comprensió dels veïns” i “el compromís de la delegació provincial per a complir amb els terminis donats”, segons els quals les obres haurien de finalitzar a l’octubre.

Des que es van reprendre les obres, després del trasllat de la concessió a una signatura valenciana, una de les prioritats ha sigut l’aportació de graves per a la consolidació de les platges. En este període, fins a deu camions han participat en el transport dels àrids i han travessat en comboi la platja cada dues hores durant el matí i primeres hores de la vesprada.

En este punt, l’Ajuntament d’Almassora va requerir a l’empresa concessionària el dipòsit d’una fiança per a garantir la reparació dels possibles danys que el trànsit de vehicles pesants poguera ocasionar en els vials d’accés al districte marítim. També a petició del de l’executiu municipal i dels veïns, Costes ha utilitzat unes pantalles per a filtrar les restes de terra que les graves aportades deixen en l’aigua del mar. Abans del seu transport fins a la platja, els materials han sigut garbellats en origen per a garantir que la dimensió de les pedres siga inferior a vuit centímetres de diàmetre, com reflecteix el projecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.