fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La regidoria de Participació Ciutadana organitza una nova edició de cursos formatius per a associacions sense ànim de lucre a Sagunt

La regidoria de Participació Ciutadana organitza una nova edició de cursos formatius per a associacions sense ànim de lucre a Sagunt

En total seran cinc cursos gratuïts i una xarrada formativa sobre la gestió telemàtica que se celebraran entre febrer i juny.

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sagunt ha organitzat una nova edició de cursos de formació per a associacions sense ànim de lucre. Esta edició comptarà amb un total de sis accions, d’una banda, cinc cursos repartits entre febrer i juny, i d’altra una sessió formativa organitzada per la Xarxa d’entitat del País Valencià. Tots els cursos seran oberts i gratuïts per a les associacions del municipi.

Els cursos, que tindran lloc en el Centre Cultural Mario Monreal, seran els següents; la temàtica del primer serà ‘Obtenció de certificats digitals, tramitació de documents i presentació telemàtica’, i tindrà lloc el dissabte 23 de febrer i el 2 de març de 9 a 13 hores. El segon curs programat és ”Obligacions documentals per a associacions’, que serà el 23 de març en horari de 9 a 14 hores. Per al 6 d’abril està previst el curs ‘Incrementar la base social i la participació en les nostres entitats’, que serà de 9 a 13 hores (este curs, a excepció de la resta, serà en el Centre Cívic ‘Els Vents’). El curs ‘Obligacions fiscals per a associacions’ serà el dissabte 13 d’abril en horari de 9 a 14 hores, també en el Centre Cultural Mario Monreal, igual que el de ‘Creació i gestió de Blogs per a associacions’, que serà el dissabte 8 de juny de 9 a 13 hores.

Les associacions interessades en algun d’estos cursos hauran de realitzar la inscripció a través del correu electrònic participacio.ciutadana@aytosagunto.es o r.escoms@aytosagunto.es indicant el nom de l’associació, el CIF, el nom i cognoms de la persona que assistirà en representació de l’associació, així com el seu DNI i càrrec en l’associació. Una vegada emplenat i enviat el correu se li confirmarà l’admissió al curs en cas que queden places. Els cursos estan limitats a 20 places i podrà anar una persona per cada associació.

D’altra banda, la sessió formativa ‘Transparència de les associacions i protecció de dades en les ENL’ serà el dijous 28 de febrer a les 17.30 hores en el Casal Jove del Port de Sagunt, i no requerix inscripció prèvia.

La regidora de Participació Ciutadana, María Giménez, ha declarat que “juntament amb la gestió de les subvencions en concurrència competitiva que dota a les associacions veïnals d’ajudes per a desenvolupar els seus projectes, així com les diferents accions desenvolupades des del departament (mapatges urbans, processos de participació, devolucions, guies informatives, etc), també és fonamental continuar realitzant cursos de formació per al teixit associatiu del municipi, habilitant la gestió que les veïnes i veïns desenvolupen a les noves realitats de l’administració, els recursos de la qual ens exigixen adaptar-nos cada vegada més a una gestió telemàtica. Són, per tant, cursos que responen a les necessitats veïnals en la seua formació als nous temps de les institucions, i així es continuaran desenvolupant en futures edicions, perquè les entitats sense ànim de lucre continuen treballant en les seues metes socials de la manera més eficient i senzilla possible”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.