fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La regidoria d’Educaci贸 de Castell贸 posa en marxa una nova edici贸 del Pintaescola amb ‘Sis artistes, sis escoles’

La regidoria d’Educaci贸 de Castell贸 posa en marxa una nova edici贸 del Pintaescola amb ‘Sis artistes, sis escoles’

Porcar celebra que “moltes escoles reivindiquen tenir una obra d’un artista grafiter en les seues parets”.

La regidoria d’Educaci贸, encap莽alada per Enric Porcar, ha promogut una nova edici贸 de la iniciativa que apropa el m贸n del grafiti i de la pintura mural a les escoles de la ciutat. Este any s贸n 6 artistes, en el projecte ‘6 artistes, 6 escoles’, emmarcat en el projecte educatiu Pintaescola. L’edil Porcar celebra que “s’est脿 aconseguint introduir l’art en les escoles, i amb esta proposta el que volem 茅s que es reflectisca tamb茅 en els carrers i en els barris”.

L’edici贸 d’este any implica a 6 escoles de Castell贸: CEIP Benadressa, CEE Castell Vell, CEIP Isabel Ferrer, CEIP Lluis Revest, CEIP Manel Garc铆a Grau i el CEIP Pintor Castell. Durant tota esta setmana els artistes; Amadeu Civera, Royce 183 (Javier P茅rez Zaragoza), Nacho Ballester, Hice (Manuel Forner Rubert), Hoosh (Joshua Socias Molina) i David Ruiz han estat omplint de color diferents espais dels col路legis.

“Els artistes que estan apropant l’art urb脿 a l’alumnat de Castell贸 tamb茅 conviuen amb els xiquets i les xiquetes, els quals han estudiat les seues obres”, ha indicat Porcar. A m茅s a m茅s, s’han fet tallers impartits pels grafiters dirigits als alumnes de les escoles que hi participen en el projecte.

Porcar ha explicat que l’edici贸 passada va ser un 猫xit que es volia repetir. A m茅s a m茅s, no es descarta tornar a fer-ho l’any vinent, “ja que fins ara haurem decorat fins a 18 escoles, 12 el primer any i 6 este, i encara ens queden moltes escoles que reivindiquen i ens reclamen que volen tenir una obra d’un artista grafiter en les seues parets”, ha matisat.

El regidor ha volgut destacar tamb茅 que el Pintaescola ordinari 茅s un projecte “en el qual s贸n les fam铆lies, els xiquets i els mestres els qui decideixen qu猫 pintar i on pintar”. “S贸n desenes les escoles que cada any entren en este projecte i decoren els seus espais a partir de projectes que ens presenten a l’Ajuntament de Castell贸. I des de l’Ajuntament se’ls facilita les pintures perqu猫 puguen fer-ho”. A m茅s a m茅s, com a novetat d’este any, s’ha obert a la participaci贸 dels instituts de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.