fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació reunirà als diputats i senadors de la democràcia a la província pel 40 aniversari de la Constitució

La Diputació reunirà als diputats i senadors de la democràcia a la província pel 40 aniversari de la Constitució

El Govern Provincial se sumeixi a la commemoració de la Carta Magna amb una conferència del periodista Fernando Jáuregui.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha convocat a tots els diputats nacionals i senadors de la democràcia per la província per commemorar en el Palau Provincial dilluns que ve, 3 de desembre, el 40 aniversari de la Constitució. Alcaldes de la província, diputats autonòmics d’esta legislatura, membres de la societat civil i altres autoritats participaran en este esdeveniment amb el qual el Govern Provincial se sumeixi a la commemoració de l’aniversari de la Carta Magna, tal com estan realitzant més institucions en tota Espanya.

El vicepresident primer de la Diputació, Vicent Sales, ha assegurat que “amb esta convocatòria posem de manifest el nostre reconeixement a la nostra Constitució. Amb la vàlua d’un periodista de la trajectòria de Jáuregui, serà una gran oportunitat de conèixer en primera persona el testimoniatge del temps de la Transició, i les múltiples experiències que recull en el seu llibre, amb la participació de més d’un centenar de professionals de la comunicació. I ho farem reunint a la societat castellonenca, als diputats i senadors nacionals que durant tots estos anys de democràcia han treballat per la província i pel millor futur de la nostra terra”.

Així, el Govern Provincial retrà homenatge a la Carta Magna en un acte multitudinari i obert al públic en el qual el veterà periodista presentarà el llibre ‘Els periodistes estàvem allí per explicar-ho’. Una obra que s’ha publicat amb motiu de tan important aniversari i en el qual participen 105 periodistes, 50 fotògrafs i diversos dibuixants polítics, tots ells nascuts entre 1938 i 1958.

En este sentit, Sales ha reiterat la invitació del Govern Provincial a tots els castellonencs “a participar d’esta trobada que ens ofereix l’oportunitat de conèixer en primera persona l’experiència d’un veterà periodista, de saber com van viure aquells temps de la Transició persones tan importants en el relat de l’actualitat del moment, els mateixos periodistes que van narrar la Transició. Les imatges, les vinyetes polítiques, tot el material periodístic del moment que ens ajudarà a conèixer de prop, amb el testimoniatge d’un professional de la talla de Jáuregui la primera persona de la història del nostre país en tan emblemàtica commemoració dels 40 anys de la nostra Carta Magna”.

Cal assenyalar que la publicació conté històries personals, revelacions, anècdotes de, entre altres, el director de Comunicació del Congrés, Jesús Serrano, i els periodistes Iñaki Gabilondo, Victoria Prego, Luis de l’Olmo, Luis María Ansón, Juan Luis Cebrián, Miguel Ángel Aguilar, Karmentxu Marín, José Oneto, Pedro J. Ramírez o Manuel Camp Vidal. Entre les pàgines del llibre es troba una àmplia selecció de fotografies que il·lustren moments icònics de l’època.

Leave a Reply

Your email address will not be published.